GA Questions SSC CGL Tier-1 | 9th August-Shift-3

Dear Readers,
General Awareness Questions asked in SSC CGL Tier-I 2017

SSC CGL 2017 Tier-I third shift is over. These questions are based on the type of GA questions asked in the THIRD Shift of the exam (9th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.
Q1.Ozone is an_____ of oxygen ?
Ans:Allotropes

Q2.Which of the following is inert gas? 

Q3.Anti-defection law comes in which schedule?
Ans:10th schedule 


Q4. Second Battle of Tarain was fought between?
Ans:Prithviraj Chauhan was defeated by Mohammed Ghori.

Q5.Who is the inventor of frozen food? 
Ans:Clarence Birdseye 

Q6.What is the full form of M-SIP ?
Ans:Modified Special Incentive Package Scheme

Q7.Who regulates Rural Regional Bank? 
Ans:NABARD

Q8.Recently which country test fired surveillance missile against North Korea?

Q9.Who got Padma Shri for cooking in 2017?
Ans:Sanjeev Kapoor

Q10.Match the following
Berdi-tennis
Hit wicket- cricket
Volley-tennis

Q11.Who is the founder of Banaras Hindu University? 
Ans:Madan Mohan Malaviya

Q12.When was ‘Dal badal Sanshodhan’ implemented? 
Ans:52nd Amendment, 1985

Q13.Who is the author of the book “Out of my Window”?
Ans:Gail Albert Halaban
Q14.Who is the head of defence?

Q15. Jhulta Minar is located in which City? 
Ans:Ahmedabad

Q16.What is the SI unit of frequency?
Ans:hertz

Q17.Convex mirror are used in ?
Ans: rear view mirror

Q18.Polio and chickenpox are caused by virus/bacteria?
Ans:Virus

Q19.Which of the following metal is abundant in the earth?
Ans:Aluminium

Q20. Red Data Book consists of which of the following?
Ans:Endangered Species

Q21. One question was asked from soil?

Q22. Tawang dispute was held in between whom?
Ans: China and India


Q23. Which of the following is the “Modifier key”?
(a) Ctrl
(b) Shift
(c) Alt
(d) All of the above
Ans. (d) All of the above
We will publish Answers as well in a while. Stay tuned for more. 

Print Friendly and PDF