GA Questions asked in SSC CGL Tier-1 (8th August-Shift-2)

Dear Readers,
General Awareness Questions asked in SSC CGL Tier-I 2017
SSC CGL 2017 Tier-I 2nd shift is over. These  questions are based on the type of GA questions asked in the 2nd shift of the exam (8th August). Candidates having CGL Exam in other shifts can go through these questions and can expect these questions to be asked in upcoming shifts as well.

Q1.How many fundamental duties are in the Constitution of India?
Ans. Eleven (11)

Q2.Who said the following quote ” Back To Vedas”?
Ans. Dayanand Saraswati

Q3. What is part-IV of Indian Constitution? 
Ans. Directive Principles of State Policy

Q4. Bulb filament is made of ? 
Ans. Tungsten

Q5. Which book is written by Sania Mirza?
Ans. Ace Against Odds

Q6. Rover cup is related to which sport? 
Ans. Football

Q7.Raja Todar Mal is related to which empire?
Ans. Finance Minister of the Mughal empire 

Q8.Who invented dynamite? 
Ans. Alfred Nobel

Q9.A question related to National Development Council.
Q10. Trees that lose all their leaves once a year are called?
 Ans- Deciduous

Q11.  What transports water from the roots to leaves in plants? 
Ans- Xylem transports water and solutes from the roots to the leaves.

Q12.Anaemia is the loss of ? 
Ans. Blood (Iron Deficiency)
Q13. Which of the following is not a vector quantity? 
Ans- Speed

Q14. Question related to primary,  secondary and tertiary sector?
Ans.


Q15. What is gain of electron called?
Ans. Reduction

Q16. Disease caused by female anopheles?
Ans. Malaria


Q17.Dandiya is a folk dance of which state?

Q18. From which part of the plant saffron is obtained?

Q19. Freezing point of water in fahrenheit is?

Q20. Directive principle of state policy comes in which schedule?
Note: SSC CPO Tier-1 2017 Answer keys are out. We request you to please send your response sheets to us. We will not reveal your personal details. It will help all aspirants. Send to: contact@bankersadda.com