GA Questions Asked In RRB NTPC CBT 1 Exam | With Solution : 18th January 2021 | Shift 1

RRB NTPC is conducting the exam in 2 shifts as per the COVID 19 guidelines. The railway is conducting the RRB NTPC CBT 1 examination for selecting the eligible candidates for the recruitment in Railway. ADDA247 is always a step ahead provided you with the overall analysis of the exam ongoing on daily basis. Today i.e. 18th January 2021 first shift of the 2nd phase exam is completed and we are here with the Questions asked in the General Awareness section of the examination.

What are the questions asked in the RRB NTPC CBT 1 exam from the General Awareness section? Aspirants who are yet to appear in the upcoming shifts must be looking forward to getting acquainted with the questions as that will help them in knowing the type of questions to be asked by the RRB. Now, we are providing you with the General Awareness question which was asked on the 18th January Shift 1 of the RRB NTPC CBT 1 examination.

GA Questions Asked In First Shift 18th January 2021:

As in GA is the very important and scoring section from the overall exam with a maximum number of marks i.e. 40 marks for 40 questions. As per today’s analysis, the level of GA asked in the examination is Moderate. Let us check about the questions asked in :

RRB NTPC General Awareness Capsule PDF | Download Now

  1. Study of Birds is called? Ans. Ornithology
  2. Hornbill Festival is of which state? Ans. Nagaland
  3. Champaran Movement year? Ans. 1917
  4. INC Lucknow session President? Ans. A.C Majumdar
  5. Author of The Test of My Life? Ans. Yuvraj Singh
  6. Red Fort of Agra Build by? Ans. Akbar
  7. The slogan “Do or Die”? Ans. Mahatma Gandhi
  8. Which of the following is a National Organization? Ans. DRDO
  9. Ist Earth Summit hosted by? Ans. Rio De Janeiro, 1992
  10. Full-Form of COBOL? Ans. Common Business Oriented Language
  11. Which railway line is parallel to the Arabian Sea? Ans. Konkan Railway
  12. Capital City Of Akbar? Ans. Fatehpur Sikri
  13. Near Sightedness is called? Ans. Myopia
  14. Octopus Blood is blue because of? Ans. Hemocyanin
  15. Father of Geography? Ans. Eratosthenes
  16. Mgnrega started in which year? Ans. 2006
  17. Who can summon the parliament for joint sitting? Ans. President
  18. What was the seal on the Harappan Civilization coin? Ans. Unicorn Seal
  19. Food Digestive System in series? Ans. Ingestion, Ejection, Digestion
  20. Kuna is the currency of which country? Ans. Croatia
  21. Which states are connected by golden triangle tourism? Ans. Delhi, Agra and Jaipur
  22. The longest rail network in which the state of India? Ans. Uttar Pradesh
  23. One question from Western Ghat between Mumbai & Pune? Ans. Bhor Ghat
  24. President can nominate members from which community? Ans.Anglo-Indian

Click Here To Download Free Study Material For RRB NTPC 2020

RRB NTPC Memory Based Paper Quant | Reasoning | GA: Download Free PDF

RRB NTPC CBT 1 Memory Based Package Based On Papers Of 16th January 2021 to 30th January 2021: Get 75 % Discount Use Code: ‘ NY2021 ‘

RRB NTPC Previous year Cut Off | 1st & 2nd Stage Examination


You May Also Like To Read:-

 

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD