$(function() { timer.reset(780); });

00:00:00

div.timer {
border:2px #666666 solid;
width:150px;
height:35px;
line-height:35px;
font-size:28px;
font-family:”Courier New”, Courier, monospace;
text-align:center;
margin:5px;
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 5px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .stop, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 60px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 5px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“D”,”A”,”B”,”D”,”C”,”C”,”B”,”B”,”B”,”A”,”B”,”D”,”C”,”C”,”D”,”C”,”A”,”A”,”B”,”B”], tot = answers.length;

//tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
timer.reset(0);
timer.mode(0);

});

$('#reset').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#FFFFFF");
$(".s1").css("font-size","100%");
$('.ans').hide();
$( ':radio' ).prop( "checked", false );

});
});

Q1. Writs are issued by

Supreme Court
High Courts
The President
Supreme Court and High Courts

Q2. In Indian Constitution fundamental rights were taken from the Constitution of

USA
UK
USSR
None of these

Q3. How liberty can be limited?

By Rule
By Law
By Authority
By Equality

Q4. To which category right to vote belongs?

Human Rights
Civil Rights
Natural Rights
Political Rights

Q5. Which one of the following chapters in the Indian Constitution guarantees Fundamental Rights to the people?

Part II
Part I
Part IV
Part III

Q6. In each of the following question, there is a certain relationship between two given words on one side of : : and one word is given or another side : : while another word is to be found from the given alternatives, having the same relation with this words as the words of the given bear. Choose the correct alternative.
Hermit : Recluse : : Cordial : ?

Thief
Privacy
Affable
Enemy
Solution:

The words in each pair are synonyms of each other.

Q7. Umbrella is related to Rain in the same way as Goggles is related to ………..?

Light
Glare
Stare
Sight
Solution:

First provides protection from the second.

Q8. Choose the odd numeral pair/group in this question.

43 : 6
28 : 4
50 : 7
36 : 5
Solution:

Q9. In a certain code, the word DEAL is coded as 4 – 5 – 1 – 12. Following the same rule of coding, what should be the code for the word ALARM?

1-13-1-18-13
1-12-1-18-13
1-12-1-17-13
1-12-1-19-13
Solution:

A is codes a 1, B as 2, C as 3, as 4, …….., L as 12, M as 13,…….., Y as 25, Z as 26. So, the code for ALARM is 1-12-1-18-13.

Q10. In a certain code language, ‘po ki top ma’ means ‘Usha is playing cards’, ‘kop ja ki ma’ means ‘Asha is playing tennis’, ‘ki nop sop ho’ means ‘they are playing football’ and ‘po sur kop’ means ‘cards and tennis’. Which word in that language means ‘Asha’?

ja
ma
kop
top
Solution:

In the first and second statements, the common code-words are ‘ki’ and ‘ma’ and the common words are ‘is’ and ‘playing’. So ‘ki’ and ‘ma’ are the codes for ‘is’ and ‘playing’.
In the second and fourth statements, the common code-word is ‘kop’ and the common word is ‘tennis’. So, ‘kop’ stands for ‘tennis’.
So, ‘ja’ is Asha.

Directions (11-15): In the following questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for given words/sentence.

Q11. A deep dislike of foreigners

Acrophobia
Xenophobia
Claustrophobia
Hydrophobia
Solution:

(Xenophobia -dislike of or prejudice against people from other countries.)

Q12. The cannot be overcome

Irrevocable
Irreparable
legible
Insurmountable
Solution:

(Insurmountable -too great to be overcome.)

Q13. To walk slowly, wasting time

Static
Strike
Dawdle
Plausible
Solution:

(Dawdle -waste time; be slow.)

Q14. One who is appointed to deal with complaints made by common people against banks companies etc.

Jurist
Arbiter
Ombudsman
Magistrate
Solution:

(Ombudsman -an official appointed to investigate individuals’ complaints against a company or organization, especially a public authority.)

Q15. The profession of writing dictionaries

Typography
Biography
Cartography
Lexicography
Solution:

(Lexicography -the activity or occupation of compiling dictionaries.)

Q16. 

0
a
2a
1
Solution:

Q17. The factors of (a2+4b2+4b-4ab-2a-8) are

(a – 2b – 4) (a – 2b + 2)
(a – b + 2) (a- 4b – 4)
(a + 2b – 4) (a + 2b + 2)
(a + 2b – 1) (a – 2b + 1)
Solution:

Q18.

0
1
2
3
Solution:

Q19. 

1/4
1/2
3/4
0
Solution:

Q20. 

±8
10, –6
6, –10
± 4
Solution:

                                       

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD