Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_00.1
Latest SSC jobs   »   Fill In The Blanks Questions for...

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_40.1

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Fill In The Blanks questions asked in any govt exam. To make you learn important grammar rules effectively and at an apt time is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions(1-15): In the following questions, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 

Q1. Let the cat out of the ……………….
(a) house
(b) well
(c) bag
(d) cart
Ans.(c)

Q2. The criminal was released on ……………… for a few days so that he could spend time with his ailing mother. 
(a) parole
(b) guarantee
(c) grant
(d) mercy
Ans.(a)

Q3.The employee had become ……………. to both the manager’s praise as well as reprimand. 
(a) hardened
(b) indifferent
(c) hostile
(d) immune
Ans.(b)

Q4. This letter is to ……………. you with the problems faced by the society members. 
(a)acquaint
(b) illustrate
(c) convince
(d) demonstrate
Ans.(a)

Q5. Expectant mothers are more ……………. to lung damage due to smoking. 
(a) vulnerable
(b) disposed
(c) sensitive
(d) affected
Ans.(a)

Q6. He succeeded in proving his point with ……………. logic.
(a) diabolical
(b) irrefutable
(c) rational
(d) analytical
Ans.(b)

Q7. The child looked up at her teacher, obviously afraid that she would further ……………. Her. 
(a)  revere
(b) extol
(c) laud
(d) chastise
Ans.(d)

Q8. I won’t be able to come to the party, as I have certain ……………. to meet. 
(a) promises
(b) commitments
(c) assurances
(d) tasks
Ans.(b)

Q9. For a moment I was ……………. blinded by the camera’s bright flash. 
(a) heavily
(b) totally
(c) greatly
(d) powerfully
Ans.(b)


Q10. The vehicles involved in the accident were ……………. the flow of traffic. 
(a) obstructing
(b) stalling
(c) interfering
(d) delaying
Ans.(a)

Q11. She deserved the accolades as she ……………. for it. 
(a) hardly worked
(b) had hard worked
(c) was working hard
(d) had worked hard
Ans.(d)

Q12. The current ……………. In global negotiations over climate change has stalled progress on the issue. 
(a) intransigence
(b) fallacy
(c) stalemate
(d) rigidity
Ans.(c)

Q13. If you are caught using a calculator in the exam then it will be ……………. .
(a) taken
(b) confiscated
(c) contemplate
(d) under possession
Ans.(b)

Q14. The special court was …………….without having reached any decision on the case. 
(a) adjourned
(b) dispersed
(c) postponed
(d) recessed
Ans.(a)

Q15. The professor ……………. over just one point for full two hours.
(a) deliberated
(b) mentioned
(c) conversed
(d) stated
Ans.(a)

 

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_50.1 Fill In The Blanks Questions for SSC CHSL Tier-I 2018 (Solutions)_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?