Fill In The Blanks Questions For SSC CHSL 2018 (Solutions)

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Fill In The Blanks questions asked in any govt exam. To make you learn important grammar rules effectively and at an apt time is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following questions, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 

Q1. Net neutrality …………………. rules of the road for a free and open Internet.
(a)comprehensive
(b)denoted
(c) creates
(d)modifying
Ans.(c)

Q2. In the face of the ………………… cross examination, the accused remained stoic. 
(a) solid
(b) terrible
(c) tedious
(d) grueling
Ans.(d)

Q3. His success is worthy of …………………. 
(a) copying
(b) aping
(c) simulation
(d) emulation
Ans.(d)

Q4. He had never been of a ………………… constitution, and after a little more than a week’s illness he died. 
(a) superb
(b) energetic
(c) dynamic
(d) robust
Ans.(d)

Q5. The priest called upon the families to ……………… their differences and agree to the wedding. 
(a) sink
(b) abolish
(c) immerse
(d) lower
Ans.(a)

Q6. To understand the nature of electromagnetic radiation, it is imperative that we grasp the ……………… nature of light. 
(a) twice
(b) dual
(c) double
(d) dichotomous
Ans.(b)

Q7. State laws ……………… the sale of alcoholic beverages inside the stadium. 
(a) freeze
(b) inhibit
(c) prohibit
(d) impede
Ans.(c)

Q8. Even if two horses may look ………………, they may not be of the same age. 
(a) comparable
(b) alike
(c) on par
(d) only same
Ans.(b)

Q9. The ……………… with which she manages the task is remarkable. 
(a) calm
(b) comfort
(c) ease
(d) satisfaction
Ans.(c)

Q10. The security for the Prime Minister has been ……………… up following the shoot out. 
(a) secured
(b) fortified
(c) strengthened
(d) beefed
Ans.(d)

Q11. If you exercise ……………… for half an hour daily, then you will rid yourself from the problem of hypertension. 
(a) recurrently
(b) regularly
(c) routinely
(d) continuously
Ans.(b)


Q12. The unruly behavior of the parliamentarians ……………… the speaker. 
(a) incensed
(b) estranged
(c) enflamed
(d) disparaged
Ans.(a)

Q13. Crimes against women are ……………… of the deep rooted patriarchal systems of our society. 
(a) indications
(b) manifestations
(c) demonstrations
(d) explanations
Ans.(b)

Q14. To better the public transport system, the municipality ……………… the scheme of securing dedicated lanes for buses.
(a) marketed
(b) launched
(c) floated
(d) enhanced
Ans.(b)

Q15. Three Indian ad agencies have ……………… awards at the International competition. 
(a) obtained
(b) attained
(c) bagged
(d) procured
Ans.(c)


 

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

 

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?