Avail All SSC Exams Study Material @ Rs. 99 Only on ADDA247 APP Grab Now
Home English SSC CPO Tier 2 English Vocabulary Quiz : 18 September

SSC CPO Tier 2 English Vocabulary Quiz : 18 September

Direction (1-2): Choose among the following that best expresses the meaning of the given word.

Q1. IMPLEAD
(a) convince
(b) neglect
(c) accuse
(d) request
S1. Ans.(c)
Sol. Implead: prosecute or take proceedings against.

Q2. ESPIAL
(a) administrator
(b) spying
(c) apathy
(d) restriction
S2. Ans.(b)
Sol. Espial: the action of watching or catching sight of something or someone.

Direction (3-4): In the following questions, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

Q3. DISCOMFIT
(a) console
(b) ruffle
(c) foil
(d) persuade
S3. Ans.(a)
Sol. Discomfit: make (someone) feel uneasy or embarrassed.

Q4. LANGUOR
(a) frailty
(b) flurry
(c) indictment
(d) impetus
S4. Ans.(d)
Sol. Languor: tiredness or inactivity, especially when pleasurable.
Impetus: something that makes a process or activity happen or happen more quickly.

Direction (5-6): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.

Q5.
(a) Pagent
(b) Paranoid
(c) Pillory
(d) Pipette
S5. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Pageant.

Q6.
(a) Barbiturate
(b) Genelogy
(c) Vacuum
(d) Decathlon
S6. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Genealogy.

Direction: (7-8) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

Q7. Not willing to yield or comply
(a) Gouge
(b) Ford
(c) Gristle
(d) Froward
S7. Ans.(d)

Q8. A noxious atmosphere or influence, an oppressive or unpleasant atmosphere which surrounds or emanates from something
(a) Miasma
(b) Swirl
(c) Tycoon
(d) Vintage
S8. Ans.(a)

Directions (9-10): Four alternatives are given for the Idioms/Phrase printed in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Q9. Raise one’s hackles
(a) expedite
(b) irritate
(c) hesitate
(d) pirate
S9. Ans.(b)
Sol. Raise one’s hackles: to greatly irritate, annoy, or aggravate one.

Q10. Pass the buck
(a) to give credit of one’s success to another person
(b) to buy more than required
(c) to pass one’s money to the relatives
(d) to evade responsibility
S10. Ans.(d)
Sol. Pass the buck: fail to take responsibility for a problem and want someone else to solve it.

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD