Notable English Vocabulary Quiz For SSC CGL and SSC CPO 2018: 4 August 2018

 

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Vocabulary Questions and solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.


 Q1. Music sung or played at night below a person’s window.

 

Primo
Serenade
Sonnet
Ode
Solution:

Option B is the correct substitution.

Q2. Part of a church in which bells are hung

Minaret
Chapel
Spire
Belfry
Solution:

Option D is the correct substitution.

Q3. One who despises persons of lower social position

Prim
Snob
Prig
Oxymoron
Solution:

Option B is the correct substitution.

Q4. To slap with a flat object

Swat
Hew
Chop
Gnaw
Solution:

Option A is the correct substitution.

Q5. The art of cutting trees and bushes into ornamental shapes

Horticulture
Bonsai
Pruning
Topiary
Solution:

Option D is the correct substitution.

Directions (6-10): In each of the following questions, an idiomatic expression has been given, followed by four alternatives. Choose the one which best expresses the meaning of the given idiom/phrase. 


 Q6. For a song

Very costly
Very cheaply
Unhappily
Enthusiastically
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q7. Wither on the vine

To be succeed in surviving a difficult period or situation
To admit that you can’t succeed
To fail to overcome the first difficulty encountered
To fail or cease to exist because of no support by any
Solution:

Option D is the correct meaning.

Q8. To be up in arms

To be full with compassion
To be very angry
To struggle against unfavorable circumstances
To be repented
Solution:

Option B is the correct meaning.

Q9. Be in a stew

To express a reaction or opinion very clearly
 To develop a fondness for someone or begin to like someone
 To express heartfelt gratitude or feel particularly fortunate
To be worried and flummoxed about something
Solution:

Option D is the correct meaning.

Q10. Keep nose to grindstone

To make futile efforts
To be very worried about something
To work hard and or diligently on something
To be in complete control of a company, firm or organization
Solution:

Option C is the correct meaning.

Directions (11-15): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word. 


 Q11.

mediteranean
miscellaneous
municipality
missionary
Solution:

Option C is the correct meaning.

Q12.

insurgent
intransigent
indiginous
innuendo
Solution:

Indigenous is the correct spelling.

Q13.

paleontology
pomology
archeaology
genealogy
Solution:

Archaeology is the correct spelling.

Q14.

bouqueut
wreath
virago
rabble
Solution:

Bouquet is the correct spelling.

Q15.

ulterior
theoretical
virmillion
ameliorate
Solution:

Vermilion is the correct spelling.

                                                                             



You may also like to read:

  

      

 

May Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?