English Quiz

Q(1-5):Synonyms:Choose the one which best expresses the meaning of the given word.
(1).Knave
 a.Soldier
 b.Scoundrel
 c.Enchanter
 d.Emperor
(2).Obstinate
 a.Mischievous
 b.Unyielding
 c.Foolish
 d.Unreasonable

(3).Clandestine
 a.Ugly
 b.Awkward
 c.Inconsistent
 d.Secret
(4).Innocuous
 a.Harmless
 b.Harmful
 c.Useful
 d.Abominable
(5).Plausible
 a.Manageable
 b.Seemingly true
 c.Pleasing taste
 d.Cannot be proved
Q(6-10):Antonyms:Choose the word opposite in meaning to the given word.
(6).Genial
 a.Stingy
 b.stupid
 c.Boorish
 d.Unkind
(7).Niggardly
 a.Likely
 b.Lavishly
 c.Hastily
 d.Gorgeously
(8).Extol
 a.Hate
 b.Scold
 c.Heckle
 d.Censure
(9).Ingest
 a.Dismiss
 b.Display
 c.Disrupt
 d.Disgorge
(10).Clinch
 a.Clasp
 b.Deal
 c.Seal
 d.lose
Q(11-15):One Word Substitution:Choose the one Which can be substituted for the given words/sentences.
(11).Still existing and known.
  a.Eternal
  b.Extant
  c.Extent
  d.Immanent
(12).A post with little work but high salary.
  a.Trustee
  b.Ombudsman
  c.Director
  d.Sinecure
(13).To struggle helplessly.
  a.Fumble
  b.Finger
  c.Flounder
  d.Founder
(14).Place where wine is made.
  a.Cellar
  b.Tannery
  c.Brewery
  d.Bakery
(15).An established principle of practical wisdom:
  a.Maxim
  b.Neologism
  c.Marxism
  d.Platonism



ANSWERS:

1.B
2.B
3.D
4.A
5.B
6.D
7.B
8.D
9.D
10.D
11.B
12.D
13.C
14.C
15.A.

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

16 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD