English quiz

Spot the Error:
1.(a)Failure must not have/(b)permanent affect on a person/(c) because only the tough survives./(d) No error.

2.(a)During the rainy season/(b)many rivers overflew their banks/(c)and caused great difficulty./(d) No error.


3.(a)The Goverment cannot/(b)be able to contain/(c)Encephalitis by spending just 2% of GDP on Health sector./(d) No error.
4.(a)By the time/(b) we will get our tickets and enter the cinema theatre/(c)the show was already begun./(d) No error.
5.(a)When Vishal reached his village(b)he found that/(c)the news about him preceded him./(d) No error.

One Word Substitution:
6.Words uttered impiously about God.
  a.Logic
  b.amoral
  c.blasphemy
  d.Philosophy
7.Parts of a country behind the coast or a river bank.
  a.Marshes
  b.Swamps
  c.Isthmuses
  d.Hinterland
8.Murder of a brother
  a.Fratricide
  b.Parricide
  c.Homicide
  d.Patricide
9.An order requiring a person to attend a court.
  a.Courtship
  b.Agreement
  c.Command
  d.Subpoena
10.The art of preserving skin of animals,birds and fish.
  a.philology
  b.seismology
  c.taxidermy
  d.taxonomy
Idioms&Phrases:
11.To doctor the accounts
  a.to verify the account in detail
  b.to clear the docotor’s bills
  c.to manipulate the accounts
  d.to make changes in account books
12.a damp squib
  a.a disappointing result
  b.a skirt in a laundry
  c.rainy weather
  d.none of the above
13.A bolt from the blue
  a.an inexplicable event
  b.an unexpected event
  c.a delayed event
  d.an unpleasant event
14.Akanksha  bought her new house For a Song
  a.very easily
  b.very cheaply
  c.at a loss
  d.On loan
15.Rahul takes leave Once in a blue moon
  a.regularly
  b.rarely
  c.often
  d.once a fortnight

Answers
1.B (‘Effect(noun)’ to be used in place of ‘Affect(verb)’).


2.B (‘Overflowed’ is the 2nd form of veb for ‘Overflow’ which is to be used here)


3.B (Remove ‘be able to ‘)


4.B (Remove ‘will’, ‘we get our tickets’ is the correct form to be used)


5.B (Use ‘had preceded’ in place of ‘preceded’)


6.C
7.D
8.A
9.D
10.C
11.C
12.A
13.D
14.B
15.B

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

49 Comments

  1. ssc tier 2 – maths ka code 456qk5 & english ka code 642ok6 ki answer key kahin se mille toh please btana

  2. bhai gk mera bhi weak hai…
    bs ncert book aur lucent se he padte hai …ab soch rha hun ki reference book se study karu

  3. yaar gk ka syllabus bhot vast hai i am not good at gk aur jab bhi main lucent se gk padta hu time wasting lagta hai kyoki kuch yad hi nahi rehta bad me

  4. i have been preparing for one year no paper passed i amlosing confidence. i m concern about future. bro

  5. don't loose yr confidence bro
    everyone is worried abt future
    keep studying faithfully u will reach in yr destination
    r u preparing 4 ssc or bank also ?

  6. Can anyone suggest me any good book for one word substituition, idioms-phrases and antonyms and synonyms

  7. Try objective general english by s.p. bakshi arihant publication. This book is awesome most of the question are asked from this book
    Also you can try plint to paramount. This is also good book but i did not read it.
    ANd finally try lucent english
    Best of luck

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD