English Quiz SSC CGL and CPO 2016

Directions (Q.1-10) : In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If there is no error, your answer is (d) i.e. No error

 

 

1. If I had lots of money a)/ I would give some to anybody b)/ who asked for it. c)/ No error d)
If I had lots of money
I would give some to anybody
who asked for it
No error
Solution:
b (replace ‘I would give’ with ‘I would have given’ )
 
2. The old man felled a)/ some of the trees in the garden b)/ with hardly no effort at all. c)/ No error. d)
The old man felled
some of the trees in the garden
with hardly no effort at all
No error
Solution:
c -(replace ‘no’ with ‘any’)
 
3. Until the world lasts, a)/ the earth will go b)/ round the sun. c)/ No error d)
Until the world lasts
the earth will go
round the sun
No error
Solution:
d (Given sentence is grammatically correct)
 
4. I go to the temple a)/ as often b)/ I find time. c)/ No error d)
I go to the temple
as often
I find time
No error
Solution:
a (delete ‘the’ before ‘temple’. we do not use article before the word ‘temple’ if we go there for its purpose, that is, worship and prayer.)
 
5. A few tiles on skylab a)/ were the only equipments b)/ that failed to perform well in outer space. c)/ No error d)
A few tiles on skylab
were the only equipments
that failed to perform well in outer space
No error
Solution:
b (replace ‘equipments’ with ‘equipment’)
 
6. He walks a)/ as if the earth b)/belongs to him. c)/ No error d)
He walks
as if the earth
belongs to him
No error
Solution:
c (replace ‘belongs’ with ‘belonged’)
 
7. The clerk was a)/ not intimidated by b)/ his boss’s bullying. c)/ No error d)
The clerk was
not intimidated by
his boss’s bullying
No error
Solution:
(d) No error
 
8. This misogynist hates a)/ all mother-in-laws, b)/ lady-doctors and house maids. c)/ No error. d)
This misogynist hates
all mother-in-laws,
lady-doctors and house maids
No error
Solution:
b (replace ‘mother-in-laws’ with ‘mothers-in-law’)
 
9. How to solve the problems a)/ is the main concern of the organizers b)/ at the moment. c)/ No error d)
How to solve the problems
is the main concern of the organizers
at the moment
No error
Solution:
a (It is not proper to use ‘article’ before plural nouns. hence use’ how to solve the problem’ or ‘ how to solve problems’)
 
10. We requested the watchman a)/ to clean up the basement b)/ so that the children had enough space to play. c)/ No error d)
We requested the watchman
to clean up the basement
so that the children had enough space to play
No error
Solution:
a (replace ‘requested’ with ‘ordered’ or ‘asked’)
 
 
 
 
 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD