English Quiz SSC CGL and CPO 2016

 

Directions (Q.1-10). Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is ‘d’. (Ignore errors of punctuation, if any). 

 

 1. Ask her to call me when she will come back.
Ask her to call me
when she
will come back
No error
Solution:
(replace ‘will come’ with ‘comes’)
 
2. The curator told us the museum was not opened to the public on Sunday.
The curator told us
the museum was not opened
to the public on Sunday
No error
Solution:
(replace ‘opened’ with ‘open’)
 
3. Long car journeys are even less pleasant for it is quite impossible to read even.
Long car journeys
are even less pleasant
for it is quite impossible to read even
No error
Solution:
(use ‘even read’)
 
4. I declined the invitation not because I did not want to go but because I have no time.
I declined the invitation
not because I did not want to go
but because I have no time
No error
Solution:
(replace ‘have’ with ‘had’)
 
5. Kindly confirm by letter and telephone that you will be able to attend the interview.
Kindly confirm by letter and telephone
that you will be able
to attend the interview
No error
Solution:
(replace ‘that’ with ‘whether’)
 
6. Supposing if it rains what shall we do?
Supposing if
it rains
what shall we do
No error
Solution:
(delete either ‘Supposing’ or ‘if’)
 
7. The captain along with his team are practicing very hard for the forthcoming match.
The captain along with his team
are practicing very hard
for the forthcoming match
No error
Solution:
(In the case of ‘along with’ verb is used according to the first subject )
 
8. It was him who came running into the class-room.
It was him
who came running
into the class-room
No error
Solution:
(replace ‘him’ with ‘he’)
 
9. The capital of Yemen is situating 2190 metres above the sea level.
The capital of Yemen
is situating
2190 metres above the sea level
No error
Solution:
( replace ‘situating’ with ‘situated’)
 
10. Ram was senior to Sam in college.
Ram was
senior to
Sam in college
No error
Solution:
(given sentence is grammatically correct)
 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD