English Quiz On One Word Substitution

Direction
(1-10):-
In questions given below out of four
alternatives, choose the one which can be substituted for the given
word/sentence.

1.
  The act of violating the sanctity of the
church is
A.  Blasphemy           
B.  Heresy
C.  Sacrilege  
D.  Desecration

2.
  Something that can be heard
A.  Auditory    
B.  Audio-visual
C.  Audible     
D.  Audition
3.
  A name adopted by an author in his
writings
A.  Nickname
B.  Pseudonym
C.  Nomenclature      
D.  Title
4.
  Study of birds
A.  Orology    
B.  Optology
C.  Opthalmology      
D.  Ornithology
5.
  A place that provides refuge
A.  Asylum     
B.  Sanatorium
C.  Shelter      
D.  Orphanage
6.
 
A child born after death of his father
A.  Posthumous         
B.  Orphan
C.  Bastard     
D.  Progenitor
7.
 
The absence of law and order
A.  Rebellion  
B.  Anarchy
C.  Mutiny      
D.  Revolt
8.
 
The raison d’etre of a controversy is
A.  The enthusiasm with which it is kept alive
B.  The fitness with which participants handle it
C.  The reason or justification of its existence
D.  The unending hostility the parties concerned
have towards each other
9.
  A place where bees are kept in called
A.  An apiary  
B.  A mole
C.  A hive       
D.  A sanctuary
10.
A religious discourse
A.  Preach     
B.  Stanza
C.  Sanctorum           
D.  Sermon

Answers:-
1.
C
2.
C
3.
B
4.
D
5.
A
6.
A
7.
B
8.
C
9.
A

10.
D
×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD