English Quiz On Direct/Indirect Part – VIII

1.  He said, “Alas ! I am undone !”
(A) He said that it was his undoing
(B) He exclaimed pathetically that he was undone
(C) He stated that he was undone
(D) He cried that he was being undone


2.  “I shall unlock the secrets of their success,” he said.
(A) He said that he shall unlock the secrets of their success
(B) He said that he should unlock the secrets of their success
(C) He said that he will unlock the secrets of their success
(D) He said that he will unlock the secrets of their success

3.  “I wonder what he wants of us,” said Quint.
(A) Quint said that he was wondering what he wanted of them
(B) Quint said that he wondered what he wanted of us
(C) Quint said he wondered what he wants of them
(D) Quint said that he wondered what he wanted of them

4.  Dinesh said, “I want to eat a good mango one of these days.”
(A) Dinesh said he wants to eat a good one of these days
(B) Dinesh said that he wanted to eat a good mango one of those days
(C) Dinesh said that he wants to eat a good mango one of those days
(D) Dinesh said that he wanted to eat a good mango one of these days

5.  He said, “I intend to leave for Delhi tonight.”
(A) He said that he will intend to leave for Delhi tonight
(B) He said that he should intend to leave for Delhi that night
(C) He said that he intended to leave for Delhi that night
(D) He said that his intention is to leave for Delhi tonight

6.  He said, “The Sun rises in the east.”
(A) He said that the Sun rised in the east
(B) He said that the Sun rises in the east
(C) He said that the Sun will rise in the east
(D) He said that the Sun may rise in the east

7.  Ram asked Krishna, “Where are you going today ?”
(A) Ram asked Krishna where he was going that day
(B) Ram asked Krishna as to where he was going on the previous day
(C) Ram asked Krishna where was he going the next day
(D) Ram asked Krishna where was he going the day before

8.  He said, “What a fool Tom is !”
(A) He exclaimed that he was a big fool
(B) He exclaimed that Tom was a big fool
(C) He wondered what kind of a fool Tom was
(D) He claimed that Tom was a big fool

9.  “What kind of scheme do you have?” Amit asked the insurance agent.
(A) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she had
(B) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she has
(C) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she is having
(D) Amit asked the insurance agent what kind of scheme he/she was having

10. The doctor said to the patient, “Take complete rest.”
(A) The doctor told to the patient that take complete rest
(B) The doctor advised the patient to take complete rest
(C) The doctor suggested the patient to take complete rest
(D) The doctor asked the patient take complete rest

Answers:-
1.B 
2.B 
3.D 
4.B 
5.C
6.B 

7.A 
8.B 
9.A 
10.B

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?