English Quiz On Direct/Indirect Part – VII

1.“Do you want balloons ?” he said to the child.
(A)He asked the child if it wanted balloons
(B)He asked the child whether it had wanted balloons
(C)He asked the child did if it would want balloons
(D)He asked the child if it would want balloons

2.She said, “How ugly I look in this dress !”
(A)She said that how ugly she was looking in that dress
(B)She exclaimed how ugly she looked in that dress
(C)She expressed how ugly she looked in that dress
(D)She exclaimed that she looked very ugly in that dress

3.She said, “You can leave the books here.”
(A)She said that they can leave the books there
(B)She said that they could leave the books there
(C)She said that they can leave the books here
(D)She said that they could leave the books here

4.My friend said, “I am leaving today.”
(A)My friend said that he is leaving today
(B)My friend said that he was leaving today
(C)My friend said that he leaves today
(D)My friend said that he was leaving that day

5.Mukta said to Puneet, “My mother is a good cook.”
(A)Mukta told Puneet that her mother was a good cook
(B)Mukta told Puneet that my mother was a good cook
(C)Mukta told to Puneet that her mother is a good cook
(D)Mukta asked Puneet that her mother is a good cook

6.The commander said to the army, “March forward”.
(A)The commander asked the army march forward
(B)The commander ordered the army to march forward
(C)The commander requested the army to go forward
(D)The army requested the commander to march

7.He promised, “I will do it tomorrow.”
(A)He promised that he will do it tomorrow
(B)He promised that he will do it the next day
(C)He promised that he would do it tomorrow
(D)He promised that he would do it the next day

8.Geeta said, “I did not do this deliberately.”
(A)Geeta said that I had not done that deliberately
(B)Geeta said that she had not done that deliberately
(C)Geeta said that she has not done this deliberately
(D)Geeta said that I have not done this deliberately

9.She exclaimed, “I’m afraid we are rather late !”
(A)She exclaimed that they were frightened of being late
(B)She exclaimed that she was afraid that they were rather late
(C)She shouted that they were scared that they would be late
(D)She screamed that she was worried that they would all be late

10.She said to me, “What can I do for you?”
(A)She asked me what she could do for me
(B)She asked me what can she do for me
(C)She asked me what she can do for me
(D)She asked me whether she can do anything for me

Answers:-
1.A
2.D
3.B
4.D
5.A
6.B
7.D
8.B
9.B
10.A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?