English Quiz On Direct/Indirect Part – V

1.  The old man Latur said, “Alas, my only son is dead!” 
(A) The old man of Latur exclaimed with sorrow that his only son was dead
(B) The old man of Latur told with pain that his only son was dead
(C) The old man of Latur expressed with anguish that his only son was dead
(D) The old man of Latur sorrowfully narrated that his only son was dead

2.  The Chief Minister said, “What a terrible disaster the earthquake is!”
(A) The Chief Minister cried that the earthquake was a terrible disaster
(B) The Chief Minister expressed with surprise that the earthquake was a terrible disaster 
(C) The Chief Minister exclaimed with sorrow that the earthquake was a terrible disaster
(D) The Chief Minister told in pain that the earthquake was a terrible disaster

3.  “Many happy returns of your birthday”, we said.
(A) We greeted him on his birthday
(B) We said that many happy returns of your birthday 
(C) We wished him many happy returns of his birthday
(D) We prayed for many happy returns of his birthday

4.  Shanker said to his friend, “Look out! There is a snake behind you.”
(A) Shanker told his friend to look out as there was a snake behind him
(B) Shanker exclaimed to his friend with surprise that there was a snake behind him 
(C) Seeing a snake behind him, Shanker asked his friend to look out
(D) Shanker warned his friend that there was a snake behind him

5.  “Doctor”, the patient cried, “please tell me how much time I have.”
(A) The patient pleaded the doctor how much time she will have
(B) The patient exclaimed to the doctor that how much time she had
(C) The patient pleaded with the doctor to tell her how much time she had
(D) The patient cried to the doctor that how much time had she

6.  “So help me Heaven!” he cried , “I never steal again.”
(A) He wanted Heaven to help him so that he would never steal again
(B) He exclaimed to Heaven that he would never steal again 
(C) He exclaimed Heaven to help him that he would never steal again
(D) He called upon Heaven to witness his resolve never to steal again

7.  She said, “I’II give you Rs. 100/- to keep your mouth shut.”
(A) She said that she would give him Rs. 100/- to keep his mouth shut
(B) She offered him Rs. 100/- to keep his mouth shut
(C) She suggested to him that she would give him Rs. 100/- to keep his mouth shut
(D) She proposed that she would given him Rs. 100/- to keep his mouth shut

8.  “From one of the windows of my flat I can see the Qutub Minar”, said my friend.
(A) My friend told that from one of the windows of his flat he could see the Qutub Minar
(B) My friend said that from one of the windows of his flat he can see the Qutub Minar 
(C) My friend said that from one of the windows of his flat he could see the Qutub Minar
(D) My friend told that from one of the windows of his flat he can see the Qutub Minar

9.  The teacher said to the students, “Why were you absent yesterday?
(A) The teacher asked the student why had been he absent the previous day
(B) The teacher asked the student why had he been absent the previous day
(C) The teacher informed the student that why he had been absent the next day
(D) The teacher asked the student why he had been absent the previous day

10. The teacher said to Ashok, “I shall report the matter to the Principal if you misbehave again.”
(A) The teacher told Ashok that he would be reporting the matter to the Principal if he misbehaved again
(B) The teacher warned Ashok that he would report the matter to the Principal if he misbehaved again  
(C) The teacher threatened Ashok to report the matter to the Principal if he would misbehave again
(D) The teacher cautioned Ashok about reporting the matter to the Principal if he misbehaved again

Answers:-
1.A
2.C
3.C
4.D
5.C
6.D
7.D
8.C
9.D
10.B





Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?