English Quiz On Direct/Indirect Part – IV

1.  Doshi said to his wife, “Please select one of these necklace.”
(A) Doshi requested his wife to select one of those necklaces
(B) Doshi said to his wife to please select one of these necklaces
(C) Doshi told his wife to please select one of those necklaces
(D) Doshi pleased his wife to selects one of those necklaces



2.  He wrote in his report, “The rainfall has been scanty till now.”

(A) He reported that the rainfall has been scanty till now
(B) He reported that the rainfall had been scanty till now
(C) He reported that the rainfall has been scanty till then
(D) He reported that the rainfall had been scanty till then
3.  “Govind,” said the manager sternly, “I command you tell me what the old man said.”
(A) The manager sternly told Govind that he commanded him to tell V him what the old man had said
(B) The manager sternly commanded sternly to Govind to tell him what the old man had said
(C) The manager commanded Govind to tell him what the old man said
(D) The manager sternly commanded Govind to tell him what the old man had said
4.  I said to him, “Where have you lost the pen I brought for you yesterday?”
(A) I asked him where he had lost the pen I had brought for him the day before
(B) I asked him where he had lost the pen I had brought for him the previous day
(C) I asked him where he had lost the pen I had brought for him the next day
(D) I asked him where he had lost the pen I brought for him the previous day
5.  She said to Rita, “Please help me with my homework.”
(A) She requested Rita to help her in her homework
(B) Rita requested her to help her with her homework
(C) She requested Rita to help her with her homework
(D) She requested Rita to help her homework.
6.  “Call the first witness”, said the Judge.
(A) The judge commanded to call the first witness.
(B) The judge commanded them to call the first witness.
(C) The judge commanded that the first witness be called.
(D) The judge commanded the first witness to be called.
7.  The queen said to her son, “You must go to the forest and remain there till your father calls you back.”
(A) The queen ordered her son to go to the forest and remain there till his father calls him back
(B) The queen told her son that he must go to the forest and remain there till his father called him back
(C) The queen told his son that you must go to the forest and remain there till your father called you back 
(D) The queen told her son to go to the forest and remained there till his father called him back.
8.  I said to her, “All your faults will be pardoned if you confess them.”
(A) I told her that all her faults will be pardoned if you confess them
(B) I told her that all her faults would be pardoned if she confessed them
(C) I told her all her faults will have to be pardoned if she confessed them
(D) I told her that all her faults would has to be pardoned if she confessed them
9.  He said to Sita, “When do you intend to pay back the money you borrowed from them
(A) He enquired Sita when did she intend to pay back the money she borrowed from him
(B) He enquired Sita when she intended to pay back the money she borrowed from him
(C) He enquired Sita when she intended to pay back the money she had borrowed from him
(D) He enquired when Sita intended to pay back the money she borrowed from him
10. “Let’s give a party”, said Jaya. “Let’s not”, said her husband.
(A) Jaya suggested giving a party but her husband answered in the negative.
(B) Jaya suggested giving a party but her husband opposed the idea.
(C) Jaya suggested giving a party but her husband contradicted her.
(D) Jaya suggested giving a party but her husband refused.
Answers:-
1.A
2.D
3.D
4.B
5.C
6.C
7.B
8.B
9.C
10.B

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?