English Quiz On Direct/Indirect Part – III

1.  “How clever of you to have solved the puzzle so quickly,” said the mother.
(A) The mother exclaimed admiringly that it was very clever of him to have solved the puzzle so quickly
(B) The mother expressed that he was so clever to have solved the puzzle quickly
(C) The mother expressed that he was so clever in solving the puzzle so quickly
(D) The mother exclaimed with joy that he was clever enough to solve the puzzle so quickly

2.  He said he goes for a walk every morning.
(A) He said, “I went for a walk every morning”.
(B) He said, “I go for a walk every morning”.
(C) He said, “I will go for a walk-every morning”.
(D) He said, “He goes for a walk every morning”.
3.  I reiterated, “I don’t care about the job”.
(A) I reiterated I didn’t care about the job
(B) I said again and again I didn’t care about the job
(C) I reiterated that I did not care about the job
(D) I repeatedly said that I cared about the job
4.  I said to my brother, “Let us go to some hill station for a change.”
(A) I suggested to my brother that they should go to some hill station for a change
(B) I suggested to my brother that we should go to some hill station for a change
(C) I suggested to my brother that let us go to some hill station for a change
(D) I suggested to my brother that let them go to some hill station for a change
5.  I wondered how many discoveries went unheeded. 
(A) I said, “How many discoveries have gone unheeded?”
(B) I said, “How many discoveries went unheeded?”
(C) I said, “Do discoveries go unheeded?”
(D) I said, “How many discoveries go unheeded?”
6.  Gopan said to me, “Can you do these sums for me?”
(A) Gopan asked me if I could do those sums for him
(B) Gopan asked me if I can do those sums for him
(C) Gopan asked me if I can do these sums for him
(D) Gopan asked if I could do these sums for him
7.  The boss said, “It’s time we began planning our work”.
(A) The boss said that it was time they had begun planning their work
(B) The boss said that it was time we had begun planning our work
(C) The boss said that it was time they began planning their work
(D) The boss said that it was time we began planning his work
8.  He said to the judge, “I did not commit this crime,”
(A) He told the judge that he had not committed that crime
(B) He told the judge that he did not commit the crime
(C) He told the judge that he had not committed the crime
(D) He told the judge that he had not committed this crime
9.  Rahul said, “I will do it now or never”.
(A) Rahul said that he will do it now or never
(B) Rahul said that he will now or never do it
(C) Rahul said that he would do it then or never
(D) Rahul said that he would now or never do it
10. My father once said to me, “If I can’t trust my people, then I don’t want to be doing this.”
(A) His father once told him that if he couldn’t trust his people then he didn’t want to be doing that
(B) My father once told me that if he couldn’t trust his people then he didn’t want to be doing that
(C) My father once told me that if he couldn’t trust my people then he didn’t want to be doing that
(D) My father once told me that if he couldn’t trust his people then he didn’t want to be doing this
Answers:-
1.A
2.B
3.C
4.B
5.D
6.A
7.A
8.A
9.C
10.B

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?