English Quiz On Direct/Indirect Part – II

1.Socrates said, “Virtue is its own reward.”
(A)Socrates said that virtue had its own rewards
(B)Socrates says that virtue is its own reward
(C)Socrates said that virtue is its own reward
(D)Socrates said that virtue was its own reward

2.He said to the interviewer, “Could you please repeat the question?”
(A)He requested the interviewer if he could please repeat the question
(B)He requested the interviewer to please repeat the question
(C)He requested the interviewer to repeat the question
(D)He requested the interviewer if he could repeat the question


3.He said, “it used to be a lovely, quiet street.”
(A)He said that it used to be a lovely, quiet street
(B)He pointed out that it had used to be a lovely, quiet street
(C)He said that there used to be a lovely, quiet street
(D)He inquired whether there was a lovely, quiet street

4.The Prime Minister said that no one would be allowed to disturb the peace. 
(A)The Prime Minister said, “We shall not allow anyone to disturb the peace.”
(B)The Prime Minister said, “We would not allow no one to disturb the peace.”
(C)The Prime Minister said, “No one will disturb the peace.”
(D)The Prime Minister said, “No one can disturb the peace.”

5.The spectators said, “Bravo! Well done, players.”
(A)The spectators shouted that the players were doing very well
(B)The spectators exclaimed with joy that the players were doing very well
(C)The spectators applauded the players saying that they had done well
(D)The spectators applauded the players joyfully to do well

6.I said to my friend, “Good Morning. Let us go for a picnic today.”
(A)I told good morning to my friend, and asked to go for a picnic that day
(B)I wished my friend good morning and proposed that we should go for a picnic that day
(C)I wished my friend good morning and proposed that should go for a picnic that day
(D)I told good morning to my friend and suggested to go for a picnic today

7.The new student asked the old one, “Do you know my name?”
(A)The new student asked the old one if he knew his name
(B)The new student asked the old one that whether he knew his name
(C)The new student asked the old one did he know his name
(D)The new student asked the old one if he knows his name

8.I warned her that I could no longer tolerate her coming late.
(A)I said to her, “You can no longer tolerate my coming late.”
(B)I said to her, “I can no longer tolerate your coming late.”
(C)I said to her, “He can no longer tolerate her coming late.”
(D)I said to her, “I can no longer tolerate she coming late.”

9.I said to my mother, “I will certainly take you to Bangalore this week.”
(A)I told my mother he would certainly take her to Bangalore that week
(B)I told my mother that I would certainly take her to Bangalore that week
(C)I told my mother that she would certainly take her to Bangalore that week
(D)I told to my mother that I would take you to Bangalore that week

10.“How long does the Journey take?”, my co-passenger asked me.
(A)My co-passenger asked me how long does the journey take
(B)I asked my co-passenger how long the journey would take
(C)My co-passenger wanted to know how long the journey would take
(D)My co-passenger asked me how long the journey did take


Answers:-
1.C

2.C
3.A
4.A
5.C
6.B
7.A
8.B
9.B
10.C                                                                                                                                                           

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?