English Quiz On Antonym And Synonym

Direction : (1-5) Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

1. VICTORIOUS
A. Defeated
B. Annexed
C. Destroyed
D. Vanquished

2. GRACEFUL
A. Rough
B. Expert
C. Miserable
D. Awkward

3. EXTRAVAGANCE
A. Luxury
B. Poverty
C. Economical
D. Cheapness

4. VIOLENT
A. Humble
B. Harmless
C. Gentle
D. Tame

5. GAIN
A. Loose
B. Fall
C. Lost
D. Lose

Direction; (6-10) Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

6. ENTIRE
A. Part
B. Quarter
C. Whole
D. Half

7. BROWSE
A. Heal
B. Deceive
C. Examine
D. Strike

8. VENUE
A. Place
B. Agenda
C. Time
D. Duration

9. PONDER
A. Think
B. Evaluate
C. Anticipate
D. Increase

10. IRONIC
A. Inflexible
B. Bitter
C. Good-natured
D. Disguisedly sarcastic

ANSWERS:
1. A
2. D
3. C
4. C
5. D
6. C
7. C
8. A
9. A
10. D

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

14 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD