English Quiz On Active/Passive Part – XIII

1.  I shall be complimented by all when I win the game.
(A) Every one will compliment me when the game is won by me.
(B) All shall compliment me when I win the game.
(C) All are complimenting me when the game is won.
(D) All will have complimented me when I win the game.

2.  Who will have broken the Gramophone record ?
(A) By whom the Gramophone record has been broken ?
(B) By whom have the Gramophone record been broken ?
(C) By whom will the Gramophone record have been broken ?
(D) By whom will the Gramophone record been broken ?

3.  People ought not to speak about such things in public.
(A) Such things ought to be not spoken about in public by people.
(B) Such things ought not to be spoken about in public.
(C) Such things ought to be spoken about not in public
(D) Le such things not be spoken about in public by people.

4.  People once believed that the sun was a god.
(A) The sun is once being believed to be a god.
(B) The sun has once been believed to be a god.
(C) It was once believed that the sun is a god.
(D) It is once believed that the sun is a god.

5.  Can we send this parcel by air mail ?
(A) By air mail, can this parcel be sent ?
(B) Can this parcel be send by air mail ?
(C) Can this parcel be sent by air mail ?
(D) Can by air mail, this parcel be sent ?

6.  The agent had disclosed the secret before it was evening.
(A) The secret was disclosed by the agent before it was evening.
(B) The secret had disclosed by the agent before it had been evening.
(C) The secret had been disclosed by the agent before it was evening.
(D) The secret was disclosed by the agent before it had been evening.

7.  Surely the lost child must have been found by now.
(A) Surely must have found the lost child by now.
(B) Surely someone must have found the lost child by now.
(C) Surely now must have found the lost child
(D) Now must have found the lost child surely.

8.  We serve hot meals till 10.30, guests can order coffee and sandwiches up to 11.30.”
(A) I lot meals are serving till 10.30; coffee and sandwiches are ordering by guests till 11.30.
(B) Hot meals are being served till 10.30: coffee and sandwiches are served till 11.30.
(C) Hot meals are served till 11.30; coffee and sandwiches may be ordered till 11.30
(D) I lot meals will be served till 10.30: coffee and sandwiches will be ordered up to 11.30.

9.  Lie face-down; stretch your arms in front
(A) You are face-down, arms are to be outstretched. 
(B) You should be lying face-down, with arms outstretched. 
(C) You should be lying face down; let arms stretch out.
(D) Let face be down: let arms be stretched out.

10. The Greeks expected to win the international trophy.
(A) It was expected that the Greeks would win the international trophy.
(B) The international trophy was expected to be won by the Greeks.
(C) It was expected that the Greeks will win the international trophy.
(D) It was expected by the Greeks that they would win the international, trophy.


Click here For Active/Passive Part – XII


Answers:-
1.A
2.C
3.B
4.C
5.C
6.C
7.B
8.C
9.D
10.D

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?