English Quiz (MISCELLANEOUS) SSC CGL and CPO 2016

 

Directions (Q.1-10): Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete.
1.You are not justified __________ laying the blame at my door.

 

On
In
At
Over

2.Once he has signed the agreement, he won’t be able to __________.

Back out
Back at
Back in
Back up
Solution:

To back out
(of something) = to withdraw from an agreement, promise, etc.

3. She __________ a brief appearance at the end of the party.

Put in
Put up
Put on
Put across
Solution:

Put in – interrupt in a conversation or discussion.

4. The battalion operating from the mountain was able to __________ three enemy divisions.

Tie with
Tie on
Tie down
Tie up
Solution:

Tie down -a device to which something may be attached or secured with rope, cord, or similar.

5. I haven’t seen you __________ a week.

Since
For
Within
From

Directions (Q.6-10): In this section a number of sentences are given. The sentences are given in different parts. Read each sentence to find out whether there is an error in any part. No sentence has more than one error. When you find an error in any of the parts indicate your response.
6. Mohan is an intelligent man a)/and is quite capable of doing b)/an excellent job of computer programming. c)/No error d)

Mohan is an intelligent man
and is quite capable of doing
an excellent job of computer programming
No error
Solution:

use ‘in’ in place of ‘of’.

7. My son sleeps during the day a)/but works without respite b)/during night. c)/No error d)

My son sleeps during the day
but works without respite
during night
No error
Solution:

use article ‘the’ before night.

8. No sooner did the children a)/find their mother asleep they quietly got up b)/and escaped from the room. c)/No error d)

No sooner did the children
find their mother asleep they quietly got up
and escaped from the room
No error
Solution:

use ‘than’ before ‘they’. “no sooner is followed by than.

9. In want of water a)/the whole population b)/migrated from the village. c)/No error d)

In want of water
the whole population
migrated from the village
No error
Solution:

correct expression is ‘for want of’.

10. For her sake, a)/as well as for her poor father b)/I hope and pray she gets the job. c)/No error d)

 

For her sake
as well as for her poor father
I hope and pray she gets the job
No error
Solution:

use ‘father’s, in place of ‘father’.

             

ALL THE BEST
 

 

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD