English Quiz (idiom/phrase) SSC CGL and CPO 2016



Directions (Q.1-10): Four alternatives are given for the idiom/phrase bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it in the answer sheet. 

 1. You have to read between the lines to understand most of the symbolic writing.
Read again and again
Understand the hidden meaning
Know the symbols
Look for many meanings
Solution:
(to read between the lines- look for or discover a meaning that is implied rather than explicitly stated.)

2. The ruling party has been warned not to play to the gallery.
To give importance to the common man
To try to be sensational
To seek to win approval
To side-track the issue
Solution:
(to play to the gallery. - act in an exaggerated way in order to appeal to popular taste.)

3. In the securities scam, the national credibility was at stake.
On trial
Under pressure
In danger
Challenged
Solution:
(at stake.- at risk.)

4. There is no love lost between any two neighboring countries in the world.
Stop loving
Not on good terms
Forming a group
Have good understanding
Solution:
(There is no love lost between - if there is no love lost between two people, they do not like each other)

5. He is accused of sitting on the fence.
Observing the scene
Resting on fence
Hesitating which side to take
Sitting back and enjoying the fun
Solution:
(sitting on the fence. - not able to or not willing to make a decision; often not being able to decide for an extended period)

6. When the boy was put into a boarding school, he quickly fell into line without his usual tantrums and undisciplined behavior.
Stood in a line
Turned straight
Failed to behave properly
Became orderly
Solution:
(fell into line - To adhere to established rules or predetermined courses of action.)

7. By his virtuous life, he has made amends for his past actions.
Repented for
Compensated for
Forgotten about
Suffered for
Solution:
(made amends for -to make up to someone for something that someone or something did.)

8. He read for the bar.
Studied to become a barrister
Studied to become a barman
Studied to become a judge
Studied to become a courtier
Solution:
( to prepare for the law exam)

9. In the field of social service, the Parsis bear the palm.
Are the leaders
Are the donors
Are pre-eminent
Are reformers
Solution:
(bear the palm.- to be the winner; take the prize)

10. He is always trying to curry favour with his boss and does not even maintain his self-respect.
Get obligation from
Pick up quarrel with
Flatter
Take undue advantage from
Solution:
(curry favour- ingratiate oneself with someone through obsequious behaviour.)

               

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD