English Quiz For SSC Exams

Directions (Q.1-5): In the following questions, some parts of the sentences have error and some are correct. Find out which part of a sentence has an error corresponding to the appropriate letter (a, b, c). If a sentence is free from error, then your answer is (d).



1. Shakespeare has written (a)/ many plays (b)/ as well as some poetries. (c)/ No error (d)

2. Neither of the girls (a)/ were willing to (b)/ accept the proposal. (c)/ No error (d)

3. A interesting book (a)/ ‘A Tale of Two Cities’ (b)/ was written by Alexander Dumas. (c)/ No error (d)

4. In India (a)/ there are (b)/ many poors. (c)/ No error (d)

5. I worked (a)/as medical representative (b)/ for eight months. (c)/ No error (d)

Directions (Q. 6-10): In the following questions, sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

6. A group of agitator………… the mob to break down the Vice-Chancellor’s door.
(a) wished
(b) excited
(c) threatened
(d) incited

7. Turn the lights ………… before you go to bed.
(a) on 
(b) off 
(c) out 
(d) down

8. There is no ………… evidence to support your assertion.
(a) facile
(b) fictitious
(c) facetious
(d) factual

9. Throw a stone………… the fierce dog.
(a) at  
(b) upon
(c) on 
(d) above

10. Is not learning superior ………… wealth?
(a) than
(b) from
(c) by 
(d) to 

Answers Key:
1. (c)
2. (b)
3. (a)
4. (c)
5. (b)
6. (d)
7. (b)
8. (d)
9. (a)
10.(d)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?