English Quiz For SSC Exams

Directions (1-5): Some parts of the sentence have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and choose to the appropriate letter (a, b, c). If a sentence is free from error, choose the (d) . 


1. Having lived (a)/ in Kerala for ten years, (b)/ my friend is used to speak Malayalam with his friends. (c) / No error (d)

2. Much water (a)/ has flown (b)/ under this bridge. (c) / No error (d)

3. The law should specifically (a)/ provide a clause (b)/to protect animals from poachers. (c) / No error (d)

4. What kind (a)/ of a man (b)/ are you? (c) / No error (d)

5. The lady approached me timidly (a)/ and trembling slightly (b)/ she sat down besides me.(c) / No error (d)

Directions (6-10): Sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it.

6. He was ……………………your services.
(a) of 
(b) off
(c) on 
(d) with

7. I have given her………………..
(a) a work 
(b) some works
(c)  a piece of work 
(d) many works

8. He is a popular teacher. He seems to be ………………for that profession.
(a) cut down
(b) cut off
(c)  cut in 
(d) cut out

9. He was……………………..pertaining his innocence.
(a) stridently 
(b) harshly 
(c) confidently 
(d) quickly 

10. If you were found guilty of exceeding the speed limit, you ………………to pay a fine.
(a) would have
(b) would had
(c)  will have
(d) have


Answers Key:
1. (c) 
2. (c) 
3. (d) 
4. (b) 
5. (c)
6. (d) 
7. (c) 
8. (d) 
9. (a) 
10. (a)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?