English Quiz For SSC CHSL And FCI Exam

Directions (1–5) : Out of the four alternatives, choose the one which expresses the right meaning of the given word.
1.  INEVITABLE
(a) Unavoidable
(b) Probable
(c) Expected
(d) Fixed


2.  LAPIDARY
(a) High- sounding
(b) Abusive
(c) Dignified
(d) Harmful

3.  CONSOLIDATE
(a) Contrive
(b) Connive
(c) Unite
(d) Conspire

4.  AVARICIOUS
(a) Abundant
(b) Envious
(c) Greedy
(d) Unwilling

5.  PETTIFOGGING
(a) Lenient
(b) Unimportant
(c) Stable
(d) Strong

Directions (6 – 10): In the following questions four words have been written out of which three are correctly spelt and one is wrongly spelt. Find the wrongly spelt word out of the four responses.
6.
(a) efficient
(b) sufficient
(c) magnificient
(d) proficient

7.
(a) transferred
(b) referred
(c) suffered
(d) daferred

8.
(a) proceed
(b) exceed
(c) superseed
(d) succeed

9.
(a) admonish
(b) aborigin
(c) aberration
(d) agrarian

10.
(a) confidant
(b) confiscate
(c) conjecture
(d) conversent

Answers:-
1.A
2.C
3.C
4.C
5.B
6.C
7.D
8.C
9.B

10.D

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?