English Miscellaneous Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 4 December

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Miscellaneous Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.




Direction (1-2): In the following questions, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 

Q1. Irrespective of what was agreed upon in the past, (A) democracies should be enough supple to respond to emergencies (B)/in ways that benefit the greater common good. (C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace ‘enough supple’ with ‘supple enough’.
Q2. In recent times, (A)/ gag orders have been (B)/ coming as the avalanche. (C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace definite article ‘the’ with indefinite article ‘an’. As there is no definitiveness about the term ‘avalanche’.
Directions (3-4): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer. 

Q3. The party _________ its demand to the government that petroleum products be brought within the ambit of the Goods and Service Tax.
reinstated
reiterated
reimbursed
requited
Solution:
Reinstate: restore (someone or something) to their former position or state.
Reiterate: say something again or a number of times, typically for emphasis or clarity.
Reimburse: to give back the amount of money that someone has spent.
Requite: make appropriate return for.
Hence option B is the correct choice.
Q4. He was ____________ at being excluded from the meeting.
vanguard
peeved
upfront
savant
Solution:
Peeved: Aroused to impatience or anger.
Hence option B fits in the context.
Directions (5-6): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q5. Make a go of something
To judge something
To make something out of use
To succeed at something
To tease or bully
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q6. Life of Riley
A life of difficulties and poverty
A life of great ease, comfort, or luxury
An unhealthy life
A person who makes everything exciting around him
Solution:
Option B is the correct meaning.
Directions: (7-8) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. 

Q7. People or things that have been rejected or discarded as worthless.
Footpad
Internist
Flotsam
Isobel
Solution:
Option C is the correct substitution.
Q8. A person who introduces the performers or contestants in a variety show.
Compere
Claque
Bale
Creak
Solution:
Option A is the correct substitution.
Directions (9-10): In the following questions, out of the given four alternatives, one word is mis-spelt. Find the mis-spelt word. 

Q9.
Overture
Hypochondriac
Impugne
Hitherto
Solution:
Correct spelling is ‘Impugn’.
Q10.
Vogue
Repudiate
Hackenyed
Intermittent
Solution:
Correct spelling is ‘Hackneyed’.
Direction: (11-15): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

New-age parents make sure their children are not home alone when they go on vacations. Mall-hopping and (xi)__________ driving to tick off things to be seen or done is not their idea of a break. Unlike the Simpsons’ dysfunctional holidays, these (xii)_________ parents are packing their bags to go on trips that are planned with a great deal of care. Instead of heading to Disneyland or museums, family vacations (xiii)________turned into experiences to cherish and Instagram too. Places, sights and activities are chosen to (xiv)________that (xv)________teens and cranky toddlers have plenty to keep them engaged. 

Q11. New-age parents make sure their children are not home alone when they go on vacations. Mall-hopping and _________ driving
antipyretic
frenetic
hastened
stagnant
Solution:
Antipyretic: used to prevent or reduce fever.
Frenetic: fast and energetic in a rather wild and uncontrolled way.
Stagnant: showing no activity; dull and sluggish.
Hence option B fits in the context.
Q12. Unlike the Simpsons’ dysfunctional holidays, these ________ parents are packing their bags to go on trips
savvy
dim-witted
ingenuous
forthright
Solution:
Savvy: shrewd and knowledgeable; having common sense and good judgement.
Dim-witted: stupid or silly.
Forthright: direct and outspoken.
Hence option A fits in the context.
Q13. Instead of heading to Disneyland or museums, family vacations ______turned into experiences to cherish
had been
have been
being
are
Solution:
Option B fits in the context as the subject is plural and ‘have been’ implies a recently practiced activity being done and hence justifies the passage.
Q14. Places, sights and activities are chosen to ________that
confirm
act
ensure
planned
Solution:
Ensure: make certain of obtaining or providing (something).
Hence option C fits in the context.
Q15. ________teens and cranky toddlers have plenty to keep them engaged.
forbearing
compliant
resurgent
grumpy
Solution:
Resurgent: increasing or reviving after a period of little activity.
Grumpy: easily annoyed or angered or having a bad temper or complaining often.
Hence option D fits in the context.

                                                     

You may also like to read: 
  

    
  

    

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD