English Quiz for SSC CGL 2016

Directions (Q. 1-10): In the following questions, a part of the sentence is printed in bold. Below are given alternatives to the bold part as (a), (b) and (c) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, your answer is (d). Blacken the appropriate rectangle in the Answer Sheet.

1.Who teaches us grammar, isn’t it?
(a) isn’t she?
(b) doesn’t she?
(c) doesn’t it 
(d) no improvement 
2.The struggle for independence is gaining movement every day. 
(a) motion  
(b) movement 
(c)  Momentum
(d) no improvement
3.She is quite without affection and has no false pride.
(a) admiration  
(b) affliction 
(c) affectation
(d) no improvement
4.I complimented Raju for his promotion. 
(a) with 
(b) on 
(c)  about
(d) no improvement 

5.The food tastes deliciously. 
(a) delicacy 
(b) delicious 
(c) badly 
(d) no improvement
6.I have seen much of the plays of Shakespeare acted. 
(a) a few 
(b) many 
(c)  most 
(d) no improvement 
7.I have bought this house in 1970 for Rs. two lakhs.
(a) had bought 
(b) bought 
(c) have been bought 
(d) no improvement
8.The child died from jaundice. 
(a) with 
(b) of 
(c) by 
(d) no improvement.
9.I will phone you after I shall arrive. 
(a) after I shall have arrived 
(b) after I arrive 
(c) after I arrived
(d) no improvement.
10.It’s high time you come to a decision. 
(a) came 
(b) had come
(c) have come
(d) no improvement 
Answers:
1.B
2.C
3.C
4.B
5.B
6.B
7.B
8.B
9.B 

10.A




×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD