English Quiz for SSC CGL 2016


1. Mr. Trump —— towards the Muslim community hurt millions.
(a) Ideology
(b) Behavior
(c) Speech
(d) Attitude


2. The ———–Islamic state militant group has made life threat to mark Zuckerberg.
(a) purposeful
(b) Dreaded
(c) Barbarous
(d) Ill-minded

3.Minister __________ his concern _________ the detention of student.
(a) expressed, for
(b) told, at
(c) made, for
(d) expressed, regarding

4.Chamundi explosive ________ started that the company ________ not supplied any product to either Iraq or Syria.
(a) has, have
(b) have, has
(c) has, had
(d) had, has

5.India is a  _______ of many religion ______ one heart.
(a) Country, of
(b) Land, with
(c) Land, of
(d) Secular, for

SYNONYMS

6. Dread
(a) afraid
(b) great fear
(c) fun
(d) causal

7.Caucasian
(a) group of people with similar interest
(b) group of people with difference interests
(c) Meeting place
(d) Political agenda

8.Decimate
(a) Destroy
(b) vacate
(c) Augment
(d) Equalize
  
9.Forge
(a) fake
(b) create
(c) copy
(d) falsify

10.Buoyant
(a) haphazard
(b) extravagant
(c) upbeat
(d) sailing

ANTONYMS

11.Ceased
(a) ended
(b) embarked
(c) started
(d) measured

12.Inevitably
(a) unexpectedly
(b) unavoidably
(c) forcefully
(d) silently

13.Plunged
(a) More
(b) increased
(c) dropped
(d)Damaged

14.Briskly
(a) vigorously
(b) efficiently
(c) slowly
(d) hurriedly

15.Boosted
(a) damaged
(b) stopped
(c) deflected
(d) aggravated


Answers:

1. a
2. b
3. d
4. c
5. b
6. b
7. a
8. a
9. b
10. c
11. c
12. a
13. b
14. c

15. a

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD