English Quiz for SSC CGL 2016

Dear Readers,



Directions (1-5): In these questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of the sentences (a, b or c) has an error. If there is no error, then mark your answer as (d)
1. A mediocre student is unlikely(a)/ to gain admission (b) /to a top level institution.(c)/ No error(d)
2. The castle have been obliterated (a)/ and we cannot even be sure exactly(b)/ where it stood.(c) No error(d) 
3. A person who is intractable(a)/ is slow to adapt(b)/ to a new way for life.(c)/ No error(d)
4. He did (a) /nothing else(b) / than read.(c)/ No error (d) 
5. I was thinking (a)  / if I could do (b) / anything to help (c)  / No error (d)
Directions (6-10): In the fol¬lowing questions, sentences are given with blanks to be filled in with an ap-propriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.
6. Our teacher _______ several points before the exams
(a) cleared off
(b) cleared away
(c) cleared up
(d) cleared out
7. The cart driven __________ bullocks.
(a) with
(b) off  
(c) to   
(d) by
8. Simon ________ very polite at the moment, because he wants to make a good impression.
(a) was being
(b) has been
(c) is behaving
(d) is being
9.If I don’t ______ advantage of this plateform, then how dare I be a film maker?
(a) make    
(b) take   
(c) bring   
(d) find

10. The Chairman is ill and we’ll have to ____ the meeting for a few days.
(a) put on
(b) put of
(c) put away
(d) Put off


Answers:
1.d
2.a
3.c
4.c
5.d
6.c
7.d
8.d
9.b

10.d


Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD