English Quiz for SSC CGL 2016 and Railway

Dear Readers,
We are providing you SSC CGl 2016 English Quiz , Which based on exam pattern of SSC English and Railway .
Directions (Q. 1-5): in the following question sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose for correct alternative out of the four.


1.He travelled all__________the world when we was eighty years old.
(a) in 
(b) over
(c) with 
(d) of
2.Dr. Sharma concluded his speed__________stressing on ‘Buddha’s teachings of the importance of charity. 
(a) by 
(b) with 
(c) at 
(d) in

3.Shivaji Maharaj fought__________every king of aggression. 
(a) against 
(b) to 
(c) with 
(d) at
4.Don’t depend__________others; you must stand on your own feet.
(a) upon
(b) on 
(c) to 
(d) for

5.Our life promises a lot__________pleasure and we must learn to enjoy it.
(a) with 
(b) for 
(c) of 
(d) at

Directions (Q. 6-10): In the following question out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.
6.Benevolent 
(a) beneficial 
(b) kind
(c) helpful 
(d)supportive
7.Ancestors
(a) extinct tribes 
(b) relatives 
(c) forefathers 
(d) old people
8.Embrace 
(a) impress 
(b) except
(c) embarrass
(d) accept 
9.Meek
(a) light-hearted
(b) serious 
(c) submissive 
(d) benign
10.Sufficient 
(a) full
(b) complete 
(c) enough
(d) less
Answers:
1.b
2.a
3.a
4.b
5.c
6.b
7.c
8.d
9.c
10.c


×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD