English Quiz for SSC CGL 2016

Dear Readers,



With SSC CGL in near future, it becomes more important for an aspirant to get themselves well equipped with all the possible weapons. English is one of the important subject in CGL and you have to practice a lot for both Tier I and Tier II. Today we are providing you the quiz based on Subject-Verb Agreement.

1. (a)/ The college Board, as well as the local citizens, (b)/ were pleased (c)/ with the plans for the new college. (d)/ No error
2. (a)/ The intelligence (b)/ of many wild animals is (c)/ indeed amazing. (d)/ No error
3. (a)/ Freedom and justice were (b)/ two cornerstones of (c)/ the democracy from the beginning. (d)/ No error
4. (a)/ Every man, woman, (b)/ and child were (c)/ taken from the town. (d)/ No error
5. (a)/ Either a certified check on deposit , (b)/ or a valid major credit card is (c)/ required for one to bid on the good. (d)/ No error
6. (a)/ Neither the coach (b)/ nor the students (c)/ wants to do another water-color. (d) Nor error
7. (a)/ One of, another of these detergents, have (b)/ proved to be harmful (c)/ delicate skin of the house wife. (d)/ No error
8. (a)/ Several in the audience were (b)/ beside themselves with anger (c)/ at what the speaker had said. (d)/ No error
9. (a)/ Some of Manish’s time was (b)/ taken up settling disputes (c)/ among the workers. (d)/ No error
10. (a)/ Ninety per cent (b)/ of the trees (c)/ were scheduled for harvest. (d)/ No error

Answers:
1.b
2.d
3.d
4.b
5.d
6.c
7.a
8.d
9.d
10.d

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD