English Quiz for SSC and RRB


Directions(1-3)In these questions, out of four options select the one  which can be substituted for above sentence/word.

1. One who has no one to look after.

a) Separated
b) Lonely 
c) Orphan
d) introvert.

2. One who can easily be harmed.
a) Virtual 
b) Vulnerable
c) Genius
d) Disguise

3. One who never makes a mistake
a) Insane
b) Intellectual 
c) Brilliant
d) Infallible

Directions (4-6): In the following questions, groups of four words are given. In each group, one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
4.
a) Consequences 
b) Consequnces 
c) Conscequences 
d) Consequnes 
5.
a) Atribute 
b) Attribate
c) Attribute 
d) Atribute 

6.

a) Champion

b) remitances 
c) necesary 
d) committe

Directions(7-10) : In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer.
 If there is no error, your answer is (d) i.e. No error
7. Ram said(a)/ to his father(b)/ he is not interested in study(c)./No error(d)
8. One should(a)/ have care about(b)/ his health.(c)/No error(d)
9. The pollution (a)/level of Delhi is (b)/worse than those of Mumbai(c)./No error(d)
10. I was afraid,(a)/ I have done a mistake (b)/in the calculation(c)./No error(d).
Answers:
1.c
2.b
3.d
4.a
5.c
6.a
7.c
8.c
9.c
10.b



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD