English Quiz for SSC and Railway


Directions (Q. 1-5): Sentences are given with blanks to the filled in with an appropriate word (s). four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

1.Because it does not aim to___________to the masses and strives for an___________view, art is fated to be always under attack.
(a) defer; individual 
(b) cater; alternate
(c) appearl; universal
(d) afford; independent

2.You must apologise___________him ___________the wrong you have done.
(a) from; on 
(b) to; against 
(c) from; against 
(d) to; for

3.After I___________dinner, I ___________TV for a while.
(a) had finished; watched
(b) finished; watching
(c) has; had watching
(d) had finished; will watch

4.I___________him because of his ___________
(a) admire; hypocrisy
(b) detest; generosity 
(c) love; impertinence
(d) hate; rudeness

5.Enemies are almost always___________as they share the same ___________of hatred, suspicion and bytrayal.
(a) common; features
(b) similar; intensity
(c) different; feelings
(d) disparate; qualities

Directions (Q. 6-10): Four alternatives are given for the idiom/phrase. Choose the alternative which expresses the meaning of the idiom/phrase and mark in the Answer Sheet.

6.To account for
(a) speak the truth about
(b) maintain accounts properly  
(c) give the accounts for 
(d) give a satisfactory explanation for 

7.Gift of the gab
(a) to win prize 
(b) to be lucky
(c) talent for speaking
(d) to distribute gifts

8.kicked the bucket 
(a) played
(b) collapsed
(c) fought
(d) died

9.A wolf is sheep’s slothing
(a) a women who looks younger than her age 
(b) a man of high birth but in poor condition 
(c) a wicked man who pretends to be good
(d) a good for nothing person

10.She left him in the lurch
(a) annoyed him
(b) deserted him in difficult times 
(c) put him at ease
(d) compromised him 
Answers:
1.b
2.d
3.a
4.d
5.b
6.d
7.c
8.d
9.c
10.b



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD