English Quiz for RRB and SSC


Directions (1-3): In these questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the word given in bold



1. WRATH
(a)Jealousy                                                
(b)Hatred
(c)Anger                                     
(d)Violence
2. OBLOQUY
(a)Forgetfulness                     
(b)Prejudice
(c)Conference                           
(d)Defamation
3. OBNOXIOUS
(a)Depressing                          
(b)Disgusting
(c)Arrogant                               
(d)Filthy

Directions (4–6): In the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word.

4. OSTRACISE
(a)Amuse                                   
(b)Welcome
(c)Entertain                              
(d)Host
5. DENSE
(a)Scarce                                    
(b)Slim
(c)Sparse                                    
(d)Lean
6. PARSIMONIOUS
(a)Prodigious                           
(b)Selfless
(c)Extravagant                         
(d)Ostentatious

Directions (7–10): In the following questions, groups of four words are given. In each group, one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
7. 
(a)Circuiteous                          
(b)clairvoyant
(c)Chiverlery                            
(d)Cavelcade
8. 
(a)psychiotrist                         
(b)punctilious
(c)pursuanse                            
(d)psudonym
9. 
(a)hindrance                            
(b)correspondence
(c)insurence                             
(d)assurence
10. 
(a)symetry                                                
(b)symmitry
(c)symatry                                          
(d)symmetry 

Answers:
1. c
2. d
3. b
4. b
5. c
6. c
7. b
8. b
9. a
10. d



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD