English Quiz for Railway and SSC

Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. 

Recent discoveries have (1) that Indians of the early days (2) to have been (3)civilized (4) many ways. They had massive public buildings and comfortable dwelling houses (5) mostly of brick. They had (6) arrangements (7) good sanitation, and an elaborate drainage system. They knew how to write (8) their language, which has not yet been (9) was not alphabetic but syllabic (10) the Sumerian language.
1.
(a)  derived
(b) investigated
(c) seen
(d) shown
2.
(a) decided
(b) behave
(c) proved
(d) appear
3. 
(a) highly
(b) positively
(c) rarely
(d) consistently
4.
(a) under
(b) through
(c) in
(d) to
5.
(a) formulated
(b) built
(c) construct
(d) building
6.
(a) ignored
(b) made
(c) started
(d) not
7.
(a) against
(b) by
(c) from
(d) for
8.
(a) because
(b) while
(c) since
(d) but
9.
(a) deciphered
(b) before
(c) talked
(d) used
10.
(a) closely
(b) before
(c) like
(d) similarly

Answers:
1.d
2.d
3.a
4.c
5.b
6.b
7.d
8.d
9.a

10.c





×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD