English Quiz Based On ADDA247 Book For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018:10 October

Dear aspirants,
With the passing months, exam preparation for govt. exams viz. SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, SSC JE, SSC MTS and other prominent competitive exams is required to ace your performance in these sought after govt. job based exams. And to provide you with an extraordinary experience of learning via the best study content of ADDA247 Publication Books, we will be providing quizzes of all the four mandatory subjects let it be Quantitative Aptitude, English Language, Reasoning and General Awareness right away from ADDA247 Publication Best Books For all SSC Exams on alternate days to facilitate you with our Publication Books’ efficiency encompassed with comprehensive study material subsumed with holistic notes, Practice Sets and Exercises. 
Starting from today, the quizzes on SSCADDA for all SSC Exams will be based on ADDA247 Publication Books to make you experience a beneficial journey which drum up your efforts, preparation strategy and time managing skills. English Language is of utmost importance for Tier-1 and Tier-2 in all SSC Exams. Considering the same, today’s English Sentence Completion Quiz is all set to catalyze your preparation.

 

 

Direction (1-15): In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 
 
Q1. We captured the gymnast’s ___________________ acrobatic feats on camera.
supreme
tremendous
wondrous
valued
Solution:
Tremendous: very great in amount, scale, or intensity.
Wondrous: extremely and surprisingly good.
Hence option C fits in the context.
Q2. Janice was ______________ when her husband abruptly announced that their marriage was over.
ravaged
spoiled
wasted
devastated
Solution:
Devastated: very shocked and upset.
Hence option D is an apt choice.
Q3. If immigrants don’t learn to speak the native languages of their new countries, they won’t be able to _____________ themselves into society.
conjoin
interface
integrate
reconciliate
Solution:
Integrate: to mix with and join society or a group of people, often changing to suit their way of life, habits, and customs.
Hence option C is the most appropriate choice.
Q4. The bank _______________ his house as he had failed to pay the instalments despite repeated warnings.
mobbed
confiscated
hijacked
captured
Solution:
Confiscate: take or seize (someone’s property) with authority.
Hence option B is the correct choice.
Q5. On the trip, we needed a guide to ____________ the foreign language for us.
describe
illustrate
mimic
interpret
Solution:
Interpret: translate orally or into sign language the words of a person speaking a different language.
Hence option D is the correct choice.
Q6. Jason has the ____________ of a movie star.
jinx
charisma
flash
mysticism
Solution:
Jinx: bad luck
Charisma: a special power that some people have naturally that makes them able to influence other people and attract their attention and admiration.
Hence option B fits in the context.
Q7. My husband has listed me as the _______________ of his life insurance policy.
predecessor
beneficiary
heir
inheritor
Solution:
Beneficiary: a person who derives advantage from something, especially a trust, will, or life insurance policy.
Hence option B is the most appropriate choice.
Q8. Because a waterfall is so___________, people can sit and watch it for hours.
enslaving
deviating
frantic
captivating
Solution:
Frantic: distraught with fear, anxiety, or other emotion.
Captivating: capable of attracting and holding interest; charming.
Hence option D is the correct choice.
Q9. My mother likes to ___________ me by showing everyone my baby pictures.
stun
reprove
shame
embarrass
Solution:
Embarrass: cause (someone) to feel awkward, self-conscious, or ashamed.
Hence option D is the correct choice.
Q10. I was taken ___________ by the server’s rude comment about my hair.
away
from
aback
off
Solution:
Taken aback: Startled, astonished, shocked, or disconcerted.
Hence option C is the correct choice.
Q11. My aunt wears _________ outfits to ensure she is noticed everywhere she goes.
vivid
spirited
active
strong
Solution:
Vivid: (of a color) intensely deep or bright.
Q12. How did you __________this rare book?
come by
let out
come along
come away
Solution:
Come by (phrasal verb): obtain
Let out (phrasal verb): utter
Come along (phrasal verb): make haste
Come away (phrasal verb): become detached
Hence option A fits in the context.
Q13. The best way to ____________ the children’s poor test grades is to teach again the lesson and give a second test.
rectify
right
revise
recast
Solution:
Rectify: to correct something or make something right.
Hence option A is the correct choice.
Q14. Hopefully the architect will be able to turn my _______________ ideas into the house of my dreams.
elusive
deceptive
abstract
imaginary
Solution:
Abstract: existing in thought or as an idea but not having a physical or concrete existence.
Hence option C is the correct choice.
Q15. Because I’m too ___________________ and want everyone to be happy, people often take advantage of my kindness.
available
close
convenient
accommodating
Solution:
Accommodating: fitting in with someone’s wishes or demands in a helpful way.
Hence option D is the most appropriate choice.

                                                                  


You may also like to read: 

 

 

May Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?