English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016

 

Directions(Q1-10): The sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice and mark it in the answer sheet. 

 1. Don’t speak until someone speaks to you.

Don’t speak until you are spoken to.
Don’t speak until someone is spoken to.
Don’t speak until you have been spoken to.
Don’t speak until someone has been spoken to.
Solution:

a (make ‘you’ subject in the given sentence)


2. Did the noise frighten you?

Did you frighten the noise?
Was the noise frightened by you?
Were you frightened by the noise?
Were you frighten by the noise?
Solution:

c (use ‘were’ for ‘you’. use past participle ‘frightened’)


3. We are reaching the end of this exercise.

The exercise is ended by us.
The end of this exercise is being reached by us.
This is our end to the exercise.
This exercise has reached its end by us.
Solution:

b (change ‘we’ into ‘us’. use past participle ‘reached’)


4. I expect you to complete this work before sunset.

I expect you to be completed this work before sunset.
I am expected you to complete this work before sunset.
You are expected to complete this work before sunset.
You are expected to be completed this work before sunset.
Solution:

c (make ‘you’ subject of the sentence and use past participle ‘expected’)


5. The storm did much damage.

Much damage was done by the storm.
The storm damaged much.
Much damage did the storm.
The storm was damaged.
Solution:

a (make ‘much damage’ subject and use auxiliary ‘was’ and past participle ‘done’)


6. Why haven’t they allowed you to go?

Why you haven’t been allowed to go?
Why haven’t you been allowed to go?
Why were you not allowed to go?
Why you were not allowed to go?
Solution:

b (use ‘been’ for present perfect tense in passive)


7. I expected him to give us financial aid.

It was expected of him to give us financial aid.
Let it be expected that he would give us financial aid.
It was expected by me that he will give us financial aid.
He may be expected to give us financial aid.
Solution:

a (use auxiliary ‘was’ and past participle ‘expected’)


8. Tobacco manufactures are making considerable efforts to gain new clients.

Considerable efforts are being made by tobacco manufactures to gain new clients.
Considerable efforts were being made by tobacco manufactures to gain new clients.
Considerable efforts are made by tobacco manufactures to gain new clients.
To gain new clients by tobacco manufactures considerable efforts are being made.
Solution:

a (make ‘Considerable efforts’ subject and use structure ‘are being made’)


9. Has anybody done all the work?

Have all the work been done by somebody?
Somebody has done all the work.
The work has been done by somebody?
Has all the work been done by somebody?
Solution:

d (make ‘all the work’ subject and use ‘been done’)


10. Cigarette smoking causes two million deaths annually in the industrial states.

Cigarette smoking has been causing two million deaths annually in the industrial states.
Two million deaths are caused annually by cigarette smoking in the industrial states.
Two million deaths are being caused by cigarette smoking annually in the industrial states.
Two million deaths have been caused annually by cigarette smoking in the industrial states.
Solution:

b (use ‘Two million deaths’ as subject in passive sentence and use structure ‘are caused’)


 

 
 
 

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD