English : Quiz

 1. One who is honourably discharged from service
A. Retired
B. Emeritus
C. Relieved
D. Emancipated



2. Present opposing arguments or evidence
A. Criticise
B. Rebuff
C. Reprimand
D. Rebut

3.The policy of extending a country’s empire and influence
A. Communism
B. Internationalism
C. Capitalism
D. Imperialism
 
4. Of outstanding significance
A. Monumental
B. Rational
C. Ominous
D. Evident

5. Code of diplomatic etiquette and precedence
A. Statesmanship
B. Formalism
C. Hierarchy
D. Protocol

6.A fixed orbit in space in relation to earth
A. Geological
B. Geo-synchronous
C. Geo-centric
D. Geo-stationary
 
7.That which cannot be believed
A. Incredible
B. Incredulous
C. Implausible
D. Unreliable

8.That which is perceptible by touch is
A. Contagious
B. Contingent
C. Tenacious
D. Tangible
9.Very pleasing to eat
A. Appetising
B. Palatable
C. Tantalising
D. Sumptuous

10. The part of government which is concerned with making of rules
A. Court
B. Tribunal
C. Bar
D. Legislature
 
11. One who believes that all things and events in life are predetermined is a
A. Fatalist
B. Puritan
C. Egoist
D. Tyrant

12. Something that relates to everyone in the world
A. General
B. Common
C. Usual
D. Universal
 
13. To walk with slow or regular Steps is to
A. Limp
B. Stride
C. Pace
D. Advance

14. A style full of words
A. Verbose
B. Pedantic
C. Rhetorical
D. Abundant

15.A disease of mind causing an uncontrollable desire to steal
A. Schizophrenia
B. Claustrophobia
C. Kleptomania
D. Magolomania

Answers
1.B
2.D
3.D
4.A
5.D
6.D
7.A
8.D
9.B
10.D
11.A
12.D
13.C
14.A
15.C

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

70 Comments

  1. QUOTE OF THE DAY

    THE END OF FREEDOM IS TO DREAM HIGH ENOUGH,
    NOT TO LOSE THE DREAM IN THE SEEKING OF IT……

    __/__

  2. Sirl plz chk 15-d kleptomania..it is a disease where person likes to steal things…uncontrollably

  3. hi ayushi mam ?? mam aapne biology ke notes upload karne ke liye kaha tha..wat happened

  4. Good afternnon guyz, I'm new in SSC ADDA, cleared CGL tier 1. Someone tell me what will be the approximate date of Tier 2 exam and the nature/pattern of questions?

  5. sir mera paper 3 mein yes aa rha hai toh mujhe woh exam dena padega kya or i should leave it..kyunki maine galti se statistics ki post fill kr di thi..is it compulsory??

  6. Pls koi btao ki teir 2 k math k liye kaise preparation krna chahiye kon se section pe dhyan dena hoga

  7. lekin sir maine sari post preference ke according bhari hai…uske beech mein maine statistics ki post bhari hai..toh mein aur post ke liye toh eligible rahunga naa..sir pls reply..i m very nervous??

  8. OK. I guess nobody is interested in assisting me. Thanks, I'll go somewhere else. 🙁

  9. Pichli baar bs 75 math bnaa tha pls post trick to solve math i know the process thats y i m slow

  10. math k liye kiran pub ki previous yr solve and model paper, r s agrawal
    eng-s p bakshi and model ppr
    sscadda k quiz

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD