English Quiz

Q(1-5):Synonyms:Choose the one which best expresses the meaning of the given word.
(1)UNCOUTH
 a.Rough
 b.Dirty
 c.Ungraceful
 d.Emperor

(2)COMMENSURATE
 a.Mischievous
 b.Measurable
 c.Foolish
 d.Proportionate


(3)SCINTILLATING
 a.Ugly
 b.Glittering
 c.Inconsistent
 d.Smouldering

(4).INNOCUOUS
 a.Harmless
 b.Harmful
 c.Useful
 d.Abominable

(5)LYNCH
 a.Manageable
 b.Kill
 c.Pleasing taste
 d.Cannot be proved

Q(6-10):Antonyms:Choose the word opposite in meaning to the given word.
(6)QUIESCENT
 a.Dormant
 b.stupid
 c.Active
 d.Unkind

(7)SUBSERVIENT
 a.Likely
 b.Lavishly
 c.Dignified
 d.Aggressive

(8)EPILOGUE
 a.Hate
 b.Prelude
 c.Epigram
 d.Script

(9).INGEST
 a.Dismiss
 b.Display
 c.Disrupt
 d.Disgorge

(10)SACROSANCT
 a.Clasp
 b.Unholy
 c.ethical
 d.lose

Q(11-15):One Word Substitution:Choose the one Which can be substituted for the given words/sentences.
(11)To issue a thunderous verbal attack
  a.Eternal
  b.Invigorate
  c.tent
  d.Fulminate

(12)A person who tries to deceive people by claiming to be able to do wonderful things.
  a.Trustee
  b.Trickster
  c.Director
  d.Sinecure

(13)One who does not marry, especially as a religious obligation.
  a.Vigin
  b.Platonism
  c.Flounder
  d.Celibate

(14)To accustom oneself to a foreign climate.
  a.Acclimatise
  b.Adapt
  c.Adobt
  d.Accustom

(15).An established principle of practical wisdom.
  a.Maxim
  b.Neologism
  c.Marxism
  d.Platonism

Answer:
1  A
2  D
3  B
4  A
5  B
6  C
7  C
8  B
9  D
10 B
11 D
12 B
13 B
14 A

15 A

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

57 Comments

  1. sir/madam

    I was born on 02/06/1986 for which post i am eligible in CGL2015 please help me i am bit confused with increase in age limit of CSS

    Thankyou

  2. Seeing vacancies in non interview posts it seems that very few of the selected UR category students will be able to secure some post. Respected Sandeep sir, kindly throw some light regarding it..

  3. same here dude.. actually m waiting for documnts verification for canara bank.. thts y not able to study.. 🙁

  4. don't worry bro.. u will definitely get success this tym,, wish u all the best :))

  5. hi frnds..ssc cgl ka form bharne ke baad kitne time ke baad challan jama kar sakte hai payment wala(24hrs??) aur kitna time ke baad transaction id accept karega plz tell..

  6. ty mate can u please tell after how much time will the transaction id be accepted in the part 2 registration..

  7. Dud if u can pay it through online ..I think that is the bst..confirmation mail will get as soon as we submit the fee payment.

  8. bhai i dont have the sbi card and unlike banking exams ssc does not accept any other netbanking hence i have to apply through challan..

  9. bhai mai bas ye puch raha hoon ki challan jama karne ke baad jo transaction id milta hai na wo kitni der baad accept hota hai part 2 registration mein hope u understood??

  10. Dud I think ssc also accept other card also..but for that u have to pay just some amount I think..plz see the part 2 payment option..Iam not sure..just chk it out.

  11. That I dont know exactly dud..but u will get a confrmtn mail from ssc aftr someday..dont kow exact time

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?