English Questions for SSC CGL 2016, SSC CPO,SSC CHSL

Dear Readers,We are providing you a English Quiz for SSC CGL 2016 and Railways, SSC CPO ,SSC CHSL.

Directions (1 – 5) : Sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s) four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative and indicate it in the Answer Sheet.


1.He travelled all ………… the world when he was eight years old.
(a) in
(b) over
(c) with
(d) of


2.Dr. Sharma concluded his speech ………. stressing on Buddha’s teachings of the importance of charity. 

(a) by
(b) with
(c) at
(d) in
 
3.Shivaji Maharaj fought ………… every kind of aggression.
(a) against
(b) to
(c) with
(d) at
 
4.Don’t depend …………. others; you must stand on your own feet.
(a) upon
(b) on
(c) to
(d) for
 
5.Our life promises a lot ………… pleasure and we must learn to enjoy it.
(a) With
(b) For
(c) Of
(d) At

Directions (6 – 10) : In these questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.


6.RENAISSANCE
(a) Rise
(b) Introduction
(c) Revival
(d) Significance
 
7.MANY
(a) Several
(b) Unlimited
(c) Endless
(d) Numberless
 
8.FECUND
(a) Fruitful
(b) Failing
(c) Peculiar
(d) Fals
 
9.PRIVATION
(a) Hardship
(b) Uncertainty
(c) Prosperity
(d) Privacy
 
10.PEREMPTORY
(a) Specious
(b) Poignant
(c) Dictatorial
(d) Rough
Answers:
1.(b)
2.(a)
3.(a)
4.(b)
5.(c)
6.(c)
7.(a)
8.(a)
9.(a)

10.(c)

http://www.sscadda.com/p/general-english-quiz.html

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD