Notable English Miscellaneous Questions For SSC CPO: 27th March

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,


English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CPO Exam is to be held from the month of June where English Language Section holds 50 questions containing 5 questions from each topic according to new SSC CPO Pattern .  Also SSC CGL 2018 is the next target by SSC Aspirants.


You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Miscellaneous Questions With SolutionsTo make you learn grammar rules and vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Direction (1-4): Improve the bold part of the sentence.


Q1. Riya hesitated to listen to what her elder sister was saying.
(a) hesitating to listen to
(b) hesitates in listening to
(c) hesitate listened to
(d) No Improvement

Show Answer
S1. Ans.(d)
Sol. No Improvement

Q2. She doesn’t hesitate to do whatever her husband does.
(a) would do
(b) did
(c) shall do
(d) No Improvement

Show Answer
S2. Ans.(d)
Sol. No Improvement

Q3. Karan has done nothing from yesterday.
(a) since
(b) through
(c) after
(d) No Improvement

Show Answer
S3. Ans.(a)
Sol. Perfect/ Perfect Continuous Tense + ……………… + since + time.

Q4. The boss has instructed all of us to finish, the project by tomorrow, isn’t it?
(a) didn’t she
(b) hasn’t she
(c) has she
(d) No Improvement

Show Answer
S4. Ans.(b)
Sol. Use Contracted negative from of the verb (H.V) used in the sentence.
i.e. hasn’t + subject.
Hence option ‘B’ is correct.

Directions (5-8): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which is the best substitute of the phrase.


Q5. To make evasive or misleading statement.
(a) Prevaricate
(b) Peroration
(c) Sophist
(d) Ineffable

Show Answer
S5. Ans.(a)

Q6. A very delicate flow or mistake which is not expected from the person making it.
(a) Sanguine
(b) Sacrament
(c) Solecism
(d) Sententious

Show Answer
S6. Ans.(c)



Q7. The practice of taking exorbitant or excessive interest on the money lent. 
(a) Emissary
(b) Usury
(c) Venal
(d) Macabre

Show Answer
S7. Ans.(b)



Q8. Sea with a group of many islands.
(a) Archipelago
(b) Scullery
(c) Ablution
(d) Etiology

Show Answer
S8. Ans.(a)

Directions (9-12): In the following questions, out of the four alternative, select the word opposite in meaning to the word given.


Q9. EXPURGATE
(a) slide
(b) permit
(c) decline
(d) fall

Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Expurgate: remove matter thought to be objectionable or unsuitable from an account

Q10. CHAGRIN
(a) remorse
(b) sniffle
(c) famished
(d) pleasure

Show Answer
S10. Ans.(d)
Sol. Chagrin: annoyance or distress at having failed or been humiliated.



Q11. DIABOLICAL
(a) lavish
(b) ornate
(c) wicked
(d) moral

Show Answer
S11. Ans.(d)
Sol. Diabolical: disgracefully bad or unpleasant.

Q12. VIRTUOUS
(a) sinful
(b) disagreeable
(c) equivocal
(d) incredible

Show Answer
Ans.(b)

S12. Ans.(a)
Sol.  Virtuous: having or showing high moral standards.

Directions (13-15): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


Q13. Get into a soup
(a) To make things difficult
(b) To be tiresome
(c) To be familiar of
(d) To get an advantage

Show Answer
S13. Ans.(a)





Q14. To carry the day
(a) To run away
(b) To die while in service
(c) To take an unimportant task
(d) To succeed

Show Answer
S14. Ans.(d)



Q15. Go over
(a) Continue
(b) Examine
(c) Harmonize
(d) Terminate

Show Answer
S15. Ans.(b)

You may also like to read


  

  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD