English Miscellaneous Quiz Solutions For SSC CGL Tier-2 2018

Active-Passive-for-CGL-Tier-2
Dear Students,

Practice is the only key to polish one’s preparation and to avoid repeating the mistakes. Either you are preparing for SSC CGL, CHSL, JE or any exam conducted by SSC, English is a very important section. Solving quizzes on daily basis can improve your fluency of understanding this section to the utmost. SSC CGL Tier 2 is is to be held from 17 Feb to 22 Feb 2018. English holding 200 questions in CGL Tier 2 can either make or break your chances of getting your dream job. Today, in this English quiz we are providing English Miscellaneous Quiz to help you out in judging your own performance. Attempt this quiz and learn effectively  We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-4): In each of the questions, four alternatives are given for the Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Phrase and click the button corresponding to it.


Q1. Play up 
(a) to choose
(b) behave badly
(c) to play all the time
(d) pay for something
S1. Ans.(b)

Q2. Put in
(a) Install
(b) Postpone
(c) Put clothes on
(d) Start moving
S2. Ans.(a)

Q3. Scout out 
(a) Exclude
(b) Search for something
(c) Block light
(d) to waste time
S3. Ans.(b)

Q4. Stop in
(a) stay at home
(b) return somewhere
(c) make trouble for someone else
(d) tidy
S4. Ans.(a)

Directions (5-8): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.


Q5. MAELSTROM
(a) Lucid
(b) Vortex
(c) Examine
(d) Transitory
S5. Ans.(b)
Sol. Maelstrom: a situation or state of composed movement or violent turmoil.
Vortex: a whirling mass of fluid or air, especially a whirlpool or whirlwind.

Q6. MIDGET
(a) Immense
(b) Minute
(c) Separate
(d) Collaborate
S6. Ans.(b)
Sol. Midget: Very small.

Q7. RICOCHET
(a) Rebound
(b) Surfeit
(c) Timid
(d) Fixed
S7. Ans.(a)
Sol. Ricochet: (of a bullet or other projectile) rebound off a surface.

Q8. URCHIN
(a) Foundling
(b) Implore
(c) Creed
(d) Caution
S8. Ans.(a)
Sol. Urchin: a young child who is poorly or raggedly dressed.
Foundling: an infant that has been abandoned by its parents and is discovered and cared for by others.

Directions (Q9-12) A sentence has been given in Active/Passive voice. Out of the four alternatives suggested below, select the one which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.


Q9. It is possible to do this. 
(a) It is possible to have done this
(b) This is possible to be done.
(c) It is possible to be done.
(d) It can be done
S9. Ans.(b)
Sol. In sentences structured as Sub +HV + to +V1 + object.
Passive voice will be, Object + verb + to + be + V3 + by + Sub.

Q10. This box contains twelve coins.
(a) Twelve coins are contained by this box.
(b) Twelve coins are contained in this box.
(c) Twelve coins have been contained by this box.
(d) Twelve coins are in this box.
S10. Ans.(b)
Sol. A.V. – Sub + V1 + Object
P.V – Object + is/are + V3 + by + Sub.
Note – Certain verbs take Particular Preposition with them for example. surprised at, engulfed in, decorated with, contain in. Hence, in ‘by + Sub’, ‘by’ is being replaced by these particular prepositions.

Q11. The room was cleaned.
(a) The room should be cleaned.
(b) The cleaner cleaned the room.
(c) The room had got cleaned.
(d) Someone cleaned the room.
S11. Ans.(b)
Sol. If the sentence is given in Passive without ‘by subject’.
Use that subject in active voice that generally does that work.

Q12. The ship is being taken to safe water by the captain and not his crew.
(a) The captain and not his crew is taking the ship to safe water.
(b) The captain and not his crew are taking the ship to safe water.
(c) The captain and not his crew have taken the ship to safe water.
(d) The captain and not his crew is being taking the ship to safe water.
S12. Ans.(a)
Sol. When we join two subjects by using ‘and not’ the verb agrees with the first subject. Hence ‘The captain’ will take ‘is’ with it.

Directions (13-15): In the following question, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.


Q13. The police were called to the party when John’s drunken __________ became violent.
(a) caper
(b) appellation
(c) sapience
(d) wisdom
S13. Ans.(a)
Sol. Caper: An illicit/ridiculous activity or escapade.
Appellation: A name or title.

Q14. He was ____________ at being excluded from the meeting.
(a) vanguard
(b) peeved
(c) upfront
(d) savant
S14. Ans.(b)
Sol. Peeved: Aroused to impatience or anger.

Q15. The three brothers formed a little __________ within the family.
(a) party
(b) camp
(c) coterie
(d) band
S15. Ans.(c)
Sol. Coterie: a small group of people who have the same interests and do things together but do not like to include others. Hence, coterie is the right usage.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;a
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

f

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD