English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC...

English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2

English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing English Miscellaneous Questions Quiz which is optimum for CGL Tier 2 exam. Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): In each of the following questions, a sentence is given with blank to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for the question. Choose the correct alternative out of the four.

Q1. Her parents will never give their _______________ to such an unsuitable match.
(a) acquiescence
(b) consent
(c) agreement
(d) willingness
S1. Ans.(b)
Sol. Consent → Permission to do something.
Acquiescence (Noun) – the reluctant acceptance of something without protest.
Agreement: harmony or accordance in opinion or feeling.
Hence option B fits in the context.

Q2. They are so _______________, they could not put up a tent properly, while camping.
(a) red
(b) white
(c) blue
(d) green
S2. Ans.(d)
Sol. to be green- immature in age or judgement; inexperienced

Q3. Virginia Woolf’s novels continue to receive rave _______________.
(a) purviews
(b) feedback
(c) reviews
(d) previews
S3. Ans.(c)
Sol. When journalists write save reviews, they praise something in a very enthusiastic way.

Q4. Please do not _______________ an offer made by the Chairman.
(a) deny
(b) refuse
(c) refrain
(d) refuge
S4. Ans.(b)
Sol. Refuse – to say that you will not do something that somebody has asked you to do; turn down.
Deny: refuse to admit or accept something.
Hence option b fits in the context.

Q5. Fortune _______________ him very often, such was his ill luck.
(a) grinned at
(b) imposed on
(c) eluded
(d) grasped at
S5. Ans.(c)
Sol. Elude → not achieve; fail to be attained by someone.

Directions (6-8): In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and choose the option corresponding to it.

Q6. Couch Potato
(a) An old person who has old fashioned ideas.
(b) A person who prefers to watch television.
(c) A person who doesn’t seem very friendly.
(d) Someone who stays calm and doesn’t show their emotions.
S6. Ans.(b)
Sol. Couch potato – A person who takes little or no exercise and watches a lot of television

Q7. Carry the ball.
(a) Decorate the ball
(b) Be in charge
(c) Take the decision
(d) Be the hostess.
S7. Ans.(b)
Sol. Carry the ball: to be in charge; to be considered reliable enough to make sure that a job gets done.

Q8. Held up
(a) kidnapped
(b) Delayed
(c) Caught
(d) Nabbed
S8. Ans.(b)
Sol. Held up: put off; withheld.

Directions (9-11): In the following four questions, Choose the word opposite in meaning to the given word.

Q9. FIENDISH
(a) Diabolical
(b) Devilish
(c) Angelic
(d) Friendly
S9. Ans.(d)
Sol. Fiendish: Cruel and unpleasant; extremely clever and complicated.
Diabolical: extremely bad or annoying; trouble.
Angelic: good, kind or beautiful; like an angle.

Q10. JETTISON
(a) accept
(b) reward
(c) preserve
(d) consent
S10. Ans.(a)
Sol. Jettison: to throw out of a moving plane or ship to make it lighter; abandon; to reject an idea.
Reward: to give something to somebody.
Preserve: to keep in original state or in good condition
Consent: to agree: to give permission.
Accept: to take willingly that is offered; to say ‘yes’ to an offer, invitation etc.

Q11. QUIESCENT
(a) active
(b) rough
(c) quaint
(d) queer
S11. Ans.(a)
Sol. Quiescent: quiet: not active: dormant.

Directions (12-15): In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

Q12. The baby was clinging with her mother in fear.
(a) The baby was
(b) clinging with her
(c) mother in fear
(d) No error
S12. Ans.(b)
Sol. ‘to’ agrees with cling. Hence ‘clinging to her’ is the right usage.

Q13. What if I were in your place to handle the situation!
(a) What if I
(b) were in your place
(c) to handle the situation!
(d) No error
S13. Ans.(d)
Sol. No Error

Q14. Make what you write and say more absorbed and engrossing.
(a) Make what you write
(b) and say more
(c) absorbed and engrossing
(d) No error
S14. Ans.(c)
Sol. Here absorbing and engrossing is the right usage as the adjectives will be in the same form before and after conjunction ‘and’.

Q15. Whoever assumes his statement true is foolish.
(a) Whoever assumes
(b) his statement true
(c) is foolish
(d) No error
S15. Ans.(c)
Sol. Here ‘is a fool’/is a foolish person’ is the right usage ‘fool’ is a Noun. Foolish is an Adjective.  So it needs a Noun to be used with it.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_50.1English Miscellaneous Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?