Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English English Miscellaneous Quiz For SSC Exams 2019: 9 October

English Miscellaneous Quiz For SSC Exams 2019: 9 October

Direction (1-5): In the following questions, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

Q1. Not only did they offer him (A)/ good salary but provided (B)/ him with a beautiful bungalow. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S1. Ans.(b)
Sol. In second part of the sentence use ‘’but also’’ in place of ‘’but’’.
As “not only……….but also” is the correct conjunction pair.

About Course:

Prepare for all SSC exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc from India’s Best Teaching Educators!

About SSC ka Maha Pack:
SSC ka Maha Pack is a full-fledged course which incorporates all the essentials like Live online classes, Test series, Video courses, eBooks & countless unprecedented features that will help you excel in all the upcoming Teaching exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc

Includes:
You get access to:

  • 200+ Hours of Live Classes
  • 300+ Recorded Videos
  • 500+ Total Tests
  • 100+ Ebooks 
  • Teacher's Class Notes/Slides.   


Course Language
Classes: Hindi and English (Bilingual)
Study Material: English and Hindi
Tests: English and Hindi

Validity: 1 Month

Offer available for ADDA247 APP. Download the APP Now.

SSC Test Pack Online Test Series
  1. 1400+ Tests
  2. Detailed Solutions and Analysis
  3. Content by Expert Faculties
Validity
  1. 14 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
699 49/month
BUY NOW

Q2. I finished my household chores (A)/ before he reached (B)/ to my place after so long. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S2. Ans.(a)
Sol. Grammar rule ‘’Subject + had + V3+……………..+ before + subject + V2’’ will be followed. Hence replace “finished” with “had finished”.

Q3. I am vexed at him (A)/ for what he has (B)/ done with us till date. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S3. Ans.(a)
Sol. Vexed: annoyed.
Vexed takes preposition ‘at’ for a thing and ‘with’ for a person.
Hence replace ‘at’ by ‘with’.

Q4. The Manager warned his team members (A)/ that if they persist in their (B)/ obstructionist attitude they would be punished. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S4. Ans.(b)
Sol. As the main clause is in past tense then the subordinate clause should be in past tense as well thus “persist” should be replaced with “persisted”.

Q5. He did not go (A)/ to the hospital on foot (B)/ he went there by the car. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S5. Ans.(c)
Sol. ‘By the car’ should be replaced with ‘by car’ as it just shows the mode of transportation thus, “the” should not be used in between by and car.

Directions (6-8): The questions below consist of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

Q6. Is our national identity
P- needs to be shrouded in a
Q- of such a loose character that it
R- cloak of anodyne conformity?
(a) QPR
(b) RQP
(c) PQR
(d) PRQ
S6. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’.

Q7. This is what comes
P- who sits below the Finance Minister
Q- and not consulting the economist
R- out of not knowing economics
(a) QRP
(b) RQP
(c) PRQ
(d) PQR
S7. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘RQP’.

Q8. The pith helmets
P- gone, but the blood
Q- has never dried
R- may have long
(a) RPQ
(b) RQP
(c) PQR
(d) QPR
S8. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’.

Directions (9-10): There are four different words out of which one is correctly spelled. Find the correctly spelled word.

Q9.
(a) apihelion
(b) apheleion
(c) aphelion
(d) aphileon
S9. Ans.(c)
Sol. Option C is correctly spelt.

Q10.
(a) dessication
(b) desiccation
(c) desicattion
(d) desication
S10. Ans.(b)
Sol. Option B is correctly spelt.

You may also like to read:

Click on below provided YouTube Video to watch latest pattern based English Questions for SSC CGL Tier 1 2019. Follow ADDA247 YouTube Channel for preparation of Govt. exams.

19 COMMENTS

  1. Mam/Sir… if u don not clear our doubts related to QUIZ
    then these quizes are not benifite for us…..
    in every quiz one or two answers r wrong and we ask to clear our doubts but u don't reply :((

  2. Hi Shadow. We are sorry for the wrong answers provided in the previous post. The same have been updated. Kindly have a look.

    Sorry for the inconvenience caused!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD