English Miscellaneous Quiz For SSC Exams 2019: 23 October

Direction (1-3): In the following questions, some of the sentences have error and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the correct answer. If there is no error. The answer is (d).

Q1. People shouldn’t (A)/ drop litter on pavements, (B)/ should they? (C)/ No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S1. Ans.(d)
Sol. No error

Q2. The officer as well as (A)/ the assistants absented (B)/ themselves from the office (C)/ No Error (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S2. Ans.(c)
Sol. Replace ‘themselves’ by ‘himself’. As the main subject is ‘The officer’ which is a singular noun and by sub-verb agreement rule, nouns/pronouns, connected with ‘with’, ‘along-with’, ‘together with’ ‘as well as’, ‘like’ etc. take the verb after them according to the first noun.

Q3. The Statesman has (A)/ the larger circulation (B)/ of all English details (C)/ No Error (D).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
S3. Ans.(b)
Sol. Replace ‘larger’ by ‘largest’.
Article ‘the’ takes ‘superlative degree of adjective’ after it not the ‘comparative degree’.

Direction (4-5): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

Q4. SLEUTH
(a) Investigator
(b) Traveller
(c) Convict
(d) Jury
S4. Ans.(a)
Sol. Sleuth: a detective.
Hence Sleuth and Investigator are synonyms to each other.

Q5. ACCOST
(a) Hesitate
(b) Injurious
(c) Address
(d) Selective
S5. Ans.(c)
Sol. Accost: approach and address (someone) boldly or aggressively.
Hence Accost and Address are synonyms to each other.

Direction (6-8): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q6. Running sore
(a) A source of wealth
(b) A constant source of trouble
(c) To participate in a big venture
(d) To buy things in a hurry
S6. Ans.(b)

Q7. Settle a score
(a) Within a short time
(b) Take revenge
(c) Inadequate comfort
(d) Pay attention
S7. Ans.(b)

Q8. Run down
(a) Criticize
(b) Cheerful
(c) Compromise
(d) To be defeated
S8. Ans.(a)

Direction (9-10): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.

Q9.
(a) Pyrrhic
(b) Aerator
(c) Biege
(d) Armament
S9. Ans.(c)
Sol. Correct spelling is ‘Beige’.

Q10.
(a) Luminiscent
(b) Lusciousness
(c) Lavatory
(d) Localization
S10. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is ‘Luminescent’.

You may also like to read:

Click on below provided YouTube Video to watch latest pattern based English Questions for SSC CGL Tier 1 2019. Follow ADDA247 YouTube Channel for preparation of Govt. exams.