English Comprehensive Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 29 August

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Comprehensive Questions and solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentences meaningfully complete. 

Q1. A member of Parliament has said that the Prime Minister, Chief Ministers and Ministers should be barred _________ during elections to protect the interest of smaller political parties and Independent candidates.
of campaigning
to campaign
from campaigning
on campaigning
Solution:
Bar: prevent or prohibit (someone) from doing something or from going somewhere. Preposition ‘from’ is used with ‘bar/barred’ and after prepositions, a gerund form of verb i.e. V1 + ing is used. Hence option C is the correct choice.
Q2. Several residents ________ Twitter to share their experiences and posted photos of waterlogging and jams.
were taken to
had been taken to
taken to
took to
Solution:
‘Take to’ is an appropriate idiomatic expression to use here which means to make use of a particular public platform to express something. Moreover, the sentence is in Past Indefinite tense and active voice. Hence option D is the correct choice.
Q3. Fueled by alcohol and cocaine, Dave ran ________ when his wife told him she'd been seeing someone else. Luckily, a neighbor called the police when they heard such a commotion.
cold
amuck
upset
out of the way
Solution:
Run amuck (idiomatic expression): To rush around in a violent, murderous frenzy. Hence option B fits in the context.
Q4. I thought he ______ the part of Hamlet with great skill.
came off
fell through
put off
carried off
Solution:
Come off: become detached. Fall through: fail. Carry off (phrasal verb): to perform or manage successfully.
Q5. I'm ________ part of my wages every week to buy a bike.
putting down
putting by
putting on
putting out
Solution:
Put down: to insult. Put by: to save money for a particular purpose. Put on: to dress oneself. Put out: to publish.
Directions (6-10): In the following question, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase. 

Q6. Save the day
To be insulted
To prevent a misfortune
To stay at home
To welcome a guest
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q7. To salt away
To disrespect
To taste or be tasted
To reserve or store
To be outspoken
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q8. To strike a bargain
To hit with a weapon
To oppose extremely
To be undecided
To reach an agreement
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q9. Blow a gasket
Lose one's temper
To be curious to achieve something
Letting go
Light up something
Solution:
Option A is the correct meaning.
Q10. Salad days
The time of achievements of one’s life
The time of youth, innocence, and inexperience
The time of continuous defeats and failed projects
The most important and memorable day in someone’s life
Solution:
Option B is the correct meaning.
Directions: (11-15) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. 

Q11. Set in wrong time or period
Apophthegm
Anarchist
Anachronistic
Annular
Q12. Maker of casks or barrels
Colleiny
Cooper
Coeval
Clio
Q13. One who detained in custody
Deist
Delittante
Detenu
Decalogue
Q14. Divert money fraudulently to one's own use
Embeyyle
Emetic
Estivate
Exegesis
Q15. A young female horse
Funge
Flotsome
Flux
Filly

                                                              


You may also like to read: 

Best Books For SSC CGL, CPO , GD Constable Exam 2018





  

      

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD