Avail All SSC Exams Study Material @ Rs. 99 Only on ADDA247 APP Grab Now

English Miscellaneous Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 25 November

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Miscellaneous Questions and solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-5): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.

Q1. But if the next generation can understand the importance of rest, of (A)/ communication and connection, of mind-body balance, (B)/ we could have less of a mental-health systemic breakdown. (C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Proper modal to use here is ‘may’ not ‘could’. As the expectation is being made in the context of ‘future’ not ‘past’.
Q2. Instead of saying we don’t understand what’s going on, (A)/ or where we went wrong as individuals and a society, (B)/ the ‘adult’ thing to do is maintain equanimity. (C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Add ‘to’ before ‘maintain’.
Q3. The Indian Penal Code Of 1860 is a rich and detailed document, (A)/ listing a wide varieties of crimes that the natives (B)/ of that time were prone to commit.(C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace ‘varieties’ with ‘variety’.
Q4. The artist, plainly a better critic (A) / than painter destroyed what (B) / he made over for ten years. (C) / No error (d)
A
B
C
D
Solution:
Make over: transform. Hence usage of ‘make over’ doesn’t fit in the sentence. Now add ‘had’ before ‘made’ as the sentence demands the usage of ‘Past Perfect Tense’ here. Hence option C has the error.
Q5. The job for drawing water (A) / from the village well is usually (B) / carried out by the women and young girls (C) / No error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace ‘for’ with ‘of’. The job of drawing water is the right usage.
Direction (6-10): Improve the bracketed part of the sentence. 

Q6. Both the families were invited but neither (had accepted) our invitation.
accepted
had been accepted
has accepted
No Improvement
Solution:
First part of the sentence is in passive simple past and there is no activity which happened before or after of any other activity thus simple past should be used in the next clause as well. Thus option A is correct.
Q7. This palace (has been belonging) to our family since generations.
has belonging
has belonged
belonged
No Improvement
Solution:
Belong or have is a possessive stative verb which expresses the state of possession and stative can’t be written in continuous form. Thus, perfect continuous can’t be written either so perfect tense should be used.
Q8. He is an atheist (yet) he goes to the church every Sunday.
because
and
therefore
No Improvement
Solution:
No improvement
Q9. The teacher said, “It is time that your daughter (has learned) how to write.”
should have learned
had learned
learned
No Improvement
Solution:
“It is time” takes past indefinite tense with it. Thus, option C is correct.
Q10. (Take off) your shoes before you enter the temple.
Put away
Extract
Put off
No Improvement
Solution:
No improvement.
Directions (11-15): The questions below consist of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph. 

Q11. Due to poor organic matter 
P- in soil is below the required
Q- incorporation, organic carbon
R- level in most parts of India
RPQ
PQR
QPR
PRQ
Solution:
The correct sequence is ‘QPR’.
Q12. Out-of-the-box statecraft 
P- economic growth
Q- would bring dividends
R- in peace of mind, savings and
RQP
QRP
PRQ
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘QRP’.
Q13. Is our national identity 
P- needs to be shrouded in a
Q- of such a loose character that it
R- cloak of anodyne conformity?
QPR
RQP
PQR
PRQ
Solution:
The correct sequence is ‘QPR’.
Q14. This is what comes 
P- who sits below the Finance Minister
Q- and not consulting the economist
R- out of not knowing economics
QRP
RQP
PRQ
PQR
Solution:
The correct sequence is ‘RQP’.
Q15. The pith helmets 
P- gone, but the blood
Q- has never dried
R- may have long
RPQ
RQP
PQR
QPR
Solution:
The correct sequence is ‘RPQ’.

                                                                


You may also like to read: 
  

    
 
×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD