English Miscellaneous Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 21 November

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Miscellaneous Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Direction (1-2): In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'. 


Q1. Budget travel by train from one side of the country (A)/ to the another takes about four days and may involve (B)/ switching trains depending on the chosen routes.(C)/ No Error (D)

A
B
C
D
Solution:
Replace ‘another’ with ‘other’. Another: used to refer to an additional thing of the same type as one already mentioned; further. Other: The other end/side means the opposite end or side.
Q2. For maximum flexibility and ease and to (A)/ tour America in an adventurous way, (B)/ hiring a car is a best option.(C)/ No Error (D)
A
B
C
D
Solution:
Replace determiner ‘a’ with ‘the’. The superlative degree of adjective is defined by article ‘the’.
Direction (3-4): In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 


Q3. If the servers _________ when delivering orders, they will find themselves with a bunch of angry customers.

peruse
dawdle
spearhead
impound
Solution:
Peruse: examine. Dawdle: to waste time by moving slowly. Spearhead: lead. Impound: confine.
Q4. Head coach Tom Higgins is _______ on his team and will go with the same 40 men he used last week.
standing corrected
steaming mad
standing pat
striking oil
Solution:
Stand corrected (idiom): to admit that you were wrong. Stand pat (idiom): stick stubbornly to your opinion or decision. Steaming mad (idiom): to be very angry. Strike oil (idiom): to suddenly become rich or successful.
Directions (5-6): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. 


Q5. CORNUCOPIA

Abundance
Undersupply
Misconduct
Prolixity
Solution:
Cornucopia: an amount or supply more than sufficient to meet oneʼs needs. Hence option A is the correct synonym.
Q6. SPECKLE
Cleanse
Halt
Mumble
Mottle
Solution:
Speckle: mark with a large number of small spots or patches of color. Mottle: mark with spots or smears of color. Hence option D is the correct synonym.
Directions (7-8): In the following questions, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it. 


Q7. SKIRT

Circumvent
Dodge
Confront
Gabble
Solution:
Skirt (verb): attempt to ignore; avoid dealing with. Confront: face up to and deal with (a problem or difficulty). Hence option C is the correct antonym.
Q8. REBUT
Approve
Quash
Defame
Cease
Solution:
Rebut: claim or prove that (evidence or an accusation) is false. Approve: officially agree to or accept as satisfactory. Hence option A is the correct antonym.
Directions (9-10): There are four different words out of which one is correctly spelled. Find the correctly spelled word. 


Q9.

apihelion
apheleion
aphelion
aphileon
Solution:
Option C is correctly spelt.
Q10.
dessication
desiccation
desicattion
dessiccation
Solution:
Option B is correctly spelt.
Directions (11-15): A passage is given with 5 questions following it. Read the passage carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives and click the button corresponding to it. 


This rule of always trying to do things as well as one can do them has an important bearing upon the problem of ambition. No man or woman should be without ambition, which is the inspiration of activity. But if one allows ambition to drive one to attempt things which are beyond one’s own personal capacity, then unhappiness will result. If one imagines that one can do everything better than other people, then envy and jealousy, those twin monsters, will come to sadden one’s days. But if one concentrates one’s attention upon developing one’s own special capacities, the things one is best at, then one does not worry over much if other people are more successful.

Q11. Which one of the following alternatives brings out the meaning of ‘to have a bearing upon’ clearly?

to have an effect on
to carry the weight on oneself
to put up with
to decrease friction
Solution:
‘Bearing upon’ means having the effect on.
Q12. Which one of the following statements is correct?
There is a close relationship between ambition and activity.
Ambition and activity belong to two different areas.
Ambition is useless.
Activity is responsible for ambition.
Solution:
There is a close relationship between ambition and activity. Ambition is the inspiration for activity.
Q13. The statement ‘if one allows ambition to drive one to attempt things which are beyond one’s own personal capacity, then unhappiness will result, means that:
One must always try to do less than one’s capacity.
One must always try to do more than one’s capacity.
Ambition must be consistent with one’s capacity.
There should be no ambition at all.
Solution:
Ambition must be consistent with one’s capacities. If the capacities do not match with the ambition, then it results in failure.
Q14. Which one of the following statements best reflects the underlying tone of the passage?
One must do everything as well as one can.
One must try to be better than others.
One must continuously worry about others.
One must try beyond one’s capacity to get results.
Solution:
One must try to do their best in everything they do so as to achieve good results.
Q15. Which one of the following statements can be assumed to be true?
It is good to imagine oneself better than others.
One should not imagine oneself always to be better than others.
All persons have equal capacity.
One should have more ambition than others.
Solution:
One should not imagine oneself always to be better than the others. Others should always be treated as equal and one must concentrate on one’s capacities instead of competing with others.

                                                                


You may also like to read: 
  

     

    

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD