English Miscellaneous Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 20 August

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination.



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 Important English Miscellaneous Questions with detailed solutions. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.





Directions (1-5): In the following passage, some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given.

More than 8 lakh people have been displaced in Kerala, as the death toll from the worst flooding to hit the southern Indian state jumped to at least 370, with losses to infrastructure (i)______ at almost $3bn. As the rains subsided on Sunday, relief efforts focused on rescuing those (ii)_________in isolated places for days and airdropping (iii)_________ to others, police and officials said.

Kerala has been lashed by torrential monsoon rains (iv)_________ the end of May, triggering landslides and flash floods that have swept away entire villages (v)___________downpours since August 8 have killed more than 190 people and left thousands more stranded. 



Q1. losses to infrastructure ______ at almost $3bn.
arrogated
rebuffed
pegged
pulled
Solution:
Arrogate: Take or claim (something) without justification.
Rebuff: To reject (someone or something) in an abrupt or ungracious manner.
Peg: To fix (a price) at a certain level or within a certain range.
Hence option C justifies the passage with its meaning.

More than 8 lakh people have been displaced in Kerala, as the death toll from the worst flooding to hit the southern Indian state jumped to at least 370, with losses to infrastructure (i)______ at almost $3bn. As the rains subsided on Sunday, relief efforts focused on rescuing those (ii)_________in isolated places for days and airdropping (iii)_________ to others, police and officials said.
Kerala has been lashed by torrential monsoon rains (iv)_________ the end of May, triggering landslides and flash floods that have swept away entire villages (v)___________downpours since August 8 have killed more than 190 people and left thousands more stranded. 

 Q2. on rescuing those _________in isolated places for days
pitched
marooned
exulted
delighted
Solution:
Pitch in: vigorously join in to help with a task or activity.
Maroon: to put ashore and abandon on a desolate island or coast or to leave (someone) in a helpless, lonely or uncomfortable position.
Hence option B fits in the context.
More than 8 lakh people have been displaced in Kerala, as the death toll from the worst flooding to hit the southern Indian state jumped to at least 370, with losses to infrastructure (i)______ at almost $3bn. As the rains subsided on Sunday, relief efforts focused on rescuing those (ii)_________in isolated places for days and airdropping (iii)_________ to others, police and officials said.
Kerala has been lashed by torrential monsoon rains (iv)_________ the end of May, triggering landslides and flash floods that have swept away entire villages (v)___________downpours since August 8 have killed more than 190 people and left thousands more stranded. 

Q3. and airdropping _________ to others, police and officials said.
supplies
assets
services
donations
Solution:
Supplies: food or other things necessary for living.
Asset: An asset is anything of value or a resource of value that can be converted into cash.
The flood victims are in the need of supplies at first. Hence option A fits in the context.
More than 8 lakh people have been displaced in Kerala, as the death toll from the worst flooding to hit the southern Indian state jumped to at least 370, with losses to infrastructure (i)______ at almost $3bn. As the rains subsided on Sunday, relief efforts focused on rescuing those (ii)_________in isolated places for days and airdropping (iii)_________ to others, police and officials said. 
Kerala has been lashed by torrential monsoon rains (iv)_________ the end of May, triggering landslides and flash floods that have swept away entire villages (v)___________downpours since August 8 have killed more than 190 people and left thousands more stranded.

Q4. torrential monsoon rains __________ the end of May,
in
at
from
since
Solution:
Perfect Tense + Since + Time Denoting Word/Phrase. As since is used for a ‘particular point in time’, usage of ‘since’ is correct in the given context.

More than 8 lakh people have been displaced in Kerala, as the death toll from the worst flooding to hit the southern Indian state jumped to at least 370, with losses to infrastructure (i)______ at almost $3bn. As the rains subsided on Sunday, relief efforts focused on rescuing those (ii)_________in isolated places for days and airdropping (iii)_________ to others, police and officials said. 
Kerala has been lashed by torrential monsoon rains (iv)_________ the end of May, triggering landslides and flash floods that have swept away entire villages (v)___________downpours since August 8 have killed more than 190 people and left thousands more stranded. 

Q5. have swept away entire villages____________downpours since August 8
cessant
incessant
ceasing
halting
Solution:
Incessant: (of something regarded as unpleasant) continuing without pause or interruption.
Hence option B fits in the context.

Directions (6-10): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. 

 Q6. OBJURGATE
Endorse
Lambaste
Hail
Foster
Solution:
Objurgate: rebuke severely; scold.
Endorse: to publicly or officially say that you support or approve of (someone or something).
Lambaste: criticize (someone or something) harshly.
Hail: to greet with enthusiastic approval.
Foster: promote
Hence Objurgate and Lambaste are synonyms to each other.

Q7. IMP
Clarity
Remnant
Authority
Fiend
Solution:
Imp: a small, mischievous devil or sprite.
Fiend: an evil spirit or demon.
Hence Imp and Fiend are synonyms to each other.
Q8. PERDITION
Garrison
Acclamation
Damnation
Ransom
Solution:
Perdition: the state of being in hell forever as punishment after death.
Damnation: condemnation to eternal punishment in hell.
Hence Perdition and Damnation are synonyms to each other.
Q9. MIDDLING
Mediocre
Massive
Maudlin
Minx
Solution:
Middling: moderate or average in size, amount, or rank.
Mediocre: of only average quality; not very good.
Minx: an impudent, cunning, or boldly flirtatious girl or young woman.
Hence Middling and Mediocre are synonyms to each other.

Q10. DANK
Parched
Clammy
Dry
Jaunty
Solution:
Dank: unpleasantly damp and cold.
Clammy: unpleasantly damp and sticky or slimy to touch.
Hence Dank and Clammy are synonyms to each other.

Directions (11-15): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q11. Tempt Providence
not to be alert on opportunity
take a risk or do something dangerous
pleasure for a short time
to be in a hurry to do something before a particular time
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q12. A worm’s eye view
a sudden change in circumstances
to fall ill
benefit in loss
having very little knowledge about something
Solution:
Option D is the correct meaning.
Q13. Batten down the hatches
to begin to understand
to spend money quickly
to prepare for trouble
to misread the future
Solution:
Option C is the correct meaning.
Q14. Drive a wedge between
to make a relationship between the two
to break relationship between the two
delaying in decision
to be enthusiastic
Solution:
Option B is the correct meaning.
Q15. Got the wind up
make fun
to work very late at night
to ignore
to be scared
Solution:
Option D is the correct meaning.

                                                                            




You may also like to read: 



  

      

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD